MEDLEMSKUTT: Et av trossamfunnene som har fått redusert støtten er det muslimske Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Styreleder Ghulam Sarwar i midten er bekymret. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MEDLEMSKUTT: Et av trossamfunnene som har fått redusert støtten er det muslimske Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Styreleder Ghulam Sarwar i midten er bekymret. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Trossamfunn hadde døde personer på medlemmslista

Trossamfunn hadde døde personer på medlemslista. Nå kuttes det i den økonomiske støtten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Trossamfunn i Oslo og Akershus blir nektet støtte for tusenvis av medlemmer etter at Fylkesmannen har avdekket søknader for døde og personer som er medlemmer i andre trossamfunn.

Strøk 1200 navn Blant de største trossamfunnene er det muslimske Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Menigheten har søkt om støtte for nær 6.000 medlemmer. Men Fylkesmannen, som har ansvaret for å godkjenne søknadene, strøk nesten 1.200 av navnene, skriver Aften.

De fleste av personene som ble strøket var registrert som medlemmer i andre trossamfunn.

Styreleder Ghulam Sarwar forklarer dette med at medlemmer de søker støtte for, har meldt seg ut av andre muslimske menigheter, uten at de andre menighetene sletter dem fra sine registre.

- Jeg vet ikke hvorfor, men det kan vel være en form for hevn og konkurranse, sier Sarwar til Aften.

Døde At det også er søkt om støtte for 16 døde personer, forklarer han med at det ikke blir rapportert til dem når medlemmer ikke gravlegges gjennom menigheten.

Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat er ett av fire trossamfunn som er kalt inn til møte med Fylkesmannen i Oslo og Akershus om situasjonen.

Leder for fylkesmannens juridiske avdeling, Eldbjørg Kluften, understreker at det ikke er holdepunkter for å si at det dreier seg om juks og at møtet kommer til å handle om rutiner for inn- og utmelding. Samtidig ser de alvorlig på det hvis rutinene ikke er gode nok.

Hvert medlem utløser om lag 750 kroner i statlig og kommunal støtte.