Trosser politiets anbefaling

Mens Oslo avlyser sin Pride-markering, vil Sarpsborg gjennomføre som normalt. - Ingen skal føle seg utrygge her, sier lederen for Sarpsborg-pride.

Publisert
Sist oppdatert

Leder i Sarpsborg Pride, Rino Glosli, opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad at de ikke har fått noen henvendelse fra politiet i Sarpsborg om å avlyse Pride-arrangementet i Sarpsborg mandag kveld.

- Vi har ikke fått noen henvendelser fra politiet i Sarpsborg om å avlyse den, sier Glosli.

Overfor Dagbladet utdyper Glosli:

- Jeg ringte politiet umiddelbart etter at jeg leste om avlysningen i Oslo. Beskjeden fra dem var at det gikk fint å gjennomføre i Sarpsborg ettersom trusselbildet er mindre her enn i Oslo, sier han til Dagbladet.

- Ingen skal føle seg utrygge her i Sarpsborg, fortsetter han.

IKKE DRA: Politiet anbefaler arrangøren og publikum om å droppe kveldens planlagte Pride-arrangement på Oslo rådhus. Video: Mia Engenes Bratlie. Vis mer

Arrangementet starter klokka 19.30 og Glosli sier det vil bestå av en kort appell, nedleggelse av roser, tenning av lys og ett minutts stillhet.

Tidligere i dag ba politidirektør Benedicte Bjørnland andre Pride-arrangementer om å utsette sine markeringer.

- På bakgrunn av informasjon fra PST og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, er politiets klare anbefaling at kveldens Pride-arrangement i Oslo utsettes og eventuelt andre Pride-arrangement andre steder i landet, blir vurdert utsatt inntil videre, sier Bjørnland.

Nærpolitisjef i Sarpsborg-politiet, Kjetil Lunde, sier til SA at de anser rammene rundt markeringen som trygge.

- Rammene rundt kveldens støttemarkering i Sarpsborg er, slik vi ser det under trygge forhold, sier Lunde til SA ved 17.25-tida mandag ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer