Trosser Trump - nå starter arbeidet

Trump kalte det for et symbol på hat. New Yorks ordfører er uenig, og i dag starter malingsjobben.

IKKE BLID: President Donald Trump var lite fornøyd med at Fifth Avenue skulle få «Black Lives Matter» malt langs gata. Men i dag starter arbeidet, rett utenfor Trump Tower. Jim Watson / AFP / NTB Scanpix
IKKE BLID: President Donald Trump var lite fornøyd med at Fifth Avenue skulle få «Black Lives Matter» malt langs gata. Men i dag starter arbeidet, rett utenfor Trump Tower. Jim Watson / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter George Floyd-drapssaken og demonstrasjoner og opptøyer i kjølvannet av dette, har president Donald Trump fått krass kritikk.

Han var blant annet tidlig ute med å true sine egne borgere med hæren og ryddet vekk demonstranter for en fotoseanse utenfor ei kirke ved Det hvite hus.

Det er mange som ikke er fornøyde med presidentens håndtering av demonstrasjonene. Fire dager etter fotoseansen besluttet ordføreren i Washington å gi nettopp denne plassen et nytt navn: «Black Lives Matter Plaza».

Saken fortsetter under bildene.

Lokale kunstnere malte navnet til den antirasistiske bevegelsen i gata. Washington Post påpekte at ordfører Muriel E. Bowser på denne måten kom med et tydelig stikk til presidenten.

Nå skal selveste Fifth Avenue i New York få et lignende maleri på asfalten.

Torsdag ettermiddag norsk tid skriver journalisten Anthony DiLorenzo på Twitter at Fifth Avenue nå stenges for trafikk, nemlig fordi Black Lives Matter skal males på asfalten. Det samme skriver NBC.

På Fifth Avenue ligger tilfeldigvis Trump Tower, og maleriet vil strekke seg forbi stedet hvor Trump i 2015 kunngjorde at han ville stille i presidentvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer