Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trosset flyskrekken

Kronprinsesse Mette-Marit kjemper fortsatt mot flyskrekken, men bruker likevel fly som transportmiddel når det er påkrevd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under den tre kvarter lange turen til Haugesund lørdag formiddag tok hun en matbit, pratet med sitt reisefølge, leste avisen og viste ingen synlige tegn til redsel. Turen tilbake gikk også tilsynelatende bra.

Men fotograferes under turen ville hun ikke, og om turen hadde gått bra fikk pressen ikke spørre om.

Kronprinsesse Mette-Marit satt mellom sin ektemann og en annen mann på første rad om bord på SK 1385 fra Gardermoen til Helganes lufthavn på Karmøy og under returen med SK 1388 til Gardermoen. Begge mennene hadde oppmerksomheten rettet mot kronprinsessen det meste av turen.

Kronprinsparets sekretær Hilde Haraldstad ville ikke si hvem den tredje personen var, men etter det NTB erfarer, kan det ha vært en psykolog eller en flyskrekkekspert som var med for å få den flyredde kronprinsessen til å føle seg trygg i luften, hvilket det så ut til at hun gjorde. Heller ikke informasjonssjef Wenche Rasch vil bekrefte hvem personen var.

Kronprinsessen har tidligere gjennomført kurs mot sin flyskrekk, uten at det har hjulpet nevneverdig. Men nå tar hun i hvert fall fly når hun må. I neste uke går turen til Tromsø, og i slutten av måneden reiser hun med resten av kongefamilien med fly til Amsterdam for å delta i det nederlandske kronprinsbryllupet.

(NTB

Hele Norges coronakart