Trosset ordre for å beskytte Clinton

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Bill Clintons medarbeidere i Det hvite hus så det som sin plikt å beskytte presidenten mot seg selv. De måtte trosse ordre fra Clinton for å hindre at det de mistenkte for å være en sexskandale skulle bli offentlig kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spesialanklager Kenneth Starrs rapport tegner et avslørende bilde av en president med alvorlig karakterbrist, skriver Washington Post søndag. Dette portrettet er langt mer ødeleggende for Bill Clinton enn lumre sexdetaljer og beskyldninger om kriminell atferd.

Etter at Clinton hadde begynt forholdet til Monica Lewinsky, ble det hvisket blant Secret Service-agentene: Hvem er denne unge kvinnen som kommer og går i Det ovale kontor? Og presidenten løy for staben hver gang Monica ble omtalt.

Kaos og skandaler

Alle følte at kaos og skandaler kokte under overflaten. Kaoset var Clintons eget verk. Han laget omfattende dekkoperasjoner for å få Monica inn i Det hvite hus eller inn på sitt kontor.

Staben observerte at Clinton hastet inn på kontoret når Monica var i anmarsj, og det var de nærmeste medarbeiderne som sørget for å få Monica overført til Pentagon. Sjansene Clinton tok var altfor store, og flere av medarbeiderne ville svarteliste Monica. Når verdens mektigste mann bruker sin makt til å smugle en elskerinne usett forbi livvakter, framstår presidentembetet nærmest som latterlig, skriver Washington Post. Avisa viser også til en episode beskrevet i Starrs rapport, hvor Clinton lot den mexikanske presidenten Ernesto Zedillo vente i Det hvite hus mens han var sammen med Monica i sitt kontor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer