Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trosset sin egen forsvarer

- En samlet fornærmelse mot domsstolsystemet, et show, uryddig, et spill. Kraftslalvene fra de tre medforsvarerne i AUF-saken haglet da hovedtiltalte Bjørn Jarle Røberg-Larsen, trosset sin forsvarer og entret vitneboksen for første gang i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Røberg-Larsens forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, bekjentgorde dette på morgenkvisten i går, steg temperaturen i sal 207 i Oslo Tinghus. Staff som er dypt uenig i avgjørelsen, gjorde det samtidig klart at han ikke komer til å stille sin klient et eneste spørsmål. Forsvarerene til de tre andre tiltalte, var positive til at de nå får muligheten til å krysseksaminere hovedtiltalte, men mente samtidig at Røberg-Larsen har skapt en svært uryddig og høyst spesiell situasjon som uten tvil vil forsinke rettsforhandlingene.

- Hvis dette skaper presedens kan det få uanede konsekvenser for rettssytemet. Røberg-Larsen oppnår en klar fordel fordi han nå får mulgiheten til å forklare seg etter å ha hørt de tre andre tiltalte, sa advokat Sigurd Klomsæt til Dagbladet i går. Han forsvarer tidligere AUF-leder Anders Hornslien.

Forsvareren til Ragnar Bøe Elgsaas, Harald Stabell, mente Røberg-Larsen har skapt en uryddig og uklar situasjon.

Flere visste

Under aktor Atle Roaldsøys eksaminasjon i går, fastholdt Røberg-Larsen sin tidligere politiforklaring. Ifølge Røberg-Larsen var det ingen tvil om at flere tidligere ledere i AUF i Oslo, blant dem Anders Hornslien, var fullstendig klar over at forskutteringen de drev var stikk i strid med retningslingene fra Oslo kommune.

- Fire-fem av de største fylkeslagene opererte også med for høye medlemstall, sa Røberg-Larsen i retten i går.

UENIG?</B> Bjørn Jarle Rødberg-Larsen (t.h.) vil forklare seg selv om forsvarer Staff råder han til å la være.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!