Trosset Trump - bes om å gå av:

Trosset Trump: «Forræder»

Republikaneren Anthony Gonzalez trosset USAs tidligere president Donald Trump. Nå bes ham om å gå av.

TROSSET TRUMP: Den republikanske kongressrepresentanten Anthony Gonzalez stemte for å stille USAs ekspresident Donald Trump for riksrett. Nå bes ham om å trekke seg. Foto: AP / NTB.
TROSSET TRUMP: Den republikanske kongressrepresentanten Anthony Gonzalez stemte for å stille USAs ekspresident Donald Trump for riksrett. Nå bes ham om å trekke seg. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert

Donald Trump har gjort det klinkende klart. Han søker gjengjeldelse mot republikanerne som stemte for å stille ham for riksrett.

Som eneste president noensinne ble Donald Trump stilt for riksrett for andre gang i februar i år, men også den gangen ble han frikjent.

I alt ti personer i Representantenes hus stemte likevel for å stille Trump for riksrett. I tillegg stemte sju republikanske senatorer for å kjenne ham skyldig.

Bedt om å gå

VURDERER Å STILLE: USAs tidligere president Donald Trump har hintet om å stille til valg igjen i presidentvalget i 2024 tidligere, men nå er han klar i sin tale. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, FOX News. Vis mer

En av dem som stemte for å stille Trump for riksrett er den republikanske kongressrepresentanten Anthony Gonzalez.

Nå blir Gonzalez, og ni andre republikanerne som stemte mot Trump, kritisert for å ha trosset ekspresidenten.

Det republikanske partiet i delstaten Ohio kom fredag med en formell irettesettelse av Gonzalez etter at han stemte for å stille Trump for riksrett.

Det skriver en rekke medier, blant annet nyhetsbyrået AP.

«Forræder»

Gonzalez ble også bedt om å trekke seg fra sitt sete i Representantenes hus.

Etter at Gonzalez stemte for å stille sin daværende president for riksrett ble han kalt for både «forræder» og «republikaner» i anførselstegn av egne partifeller, ifølge AP.

Flere amerikanske medier har spurt Gonzalez og hans kontor om en kommentar, men kongressrepresentanten har ikke kommentert saken til nå.

Til tross for at han har mottatt massiv kritikk fra egne partifeller har Gonzalez hele veien stått ved sin beslutning, ifølge nyhetsbyrået.

Trump gikk hardt ut

COMEBACK: USAs tidligere president Donald Trump sier han vurderer å stille som presidentkandidat i 2024. - Det kan være jeg stiller for å slå dem en tredje gang, sier Trump. Foto: NTB / CPAC Vis mer

Flere republikanere har fått hard medfart i eget parti etter at de gikk imot Donald Trump.

Ekspresidenten har også selv varslet at han kommer til å drive kampanje mot flere av dem som gikk imot ham.

Han har blant annet vist sin støtte til Max Miller, som stiller opp mot nevnte Anthony Gonzalez i Ohio til neste år.

- Max Miller er en strålende person som har gjort en god jobb i Det hvite hus. Nåværende kongressrepresentant Anthony Gonzalez bør ikke representere velgerne i det 16. distriktet fordi han ikke står for deres interesser, har Trump uttalt.

- Illojal og dårlig

Trump har også varslet at han kommer til å drive kampanje mot Alaska-senatoren Lisa Murkowski.

Hun er en mangeårig Trump-kritiker som også stemte for å felle ekspresidenten under riksrettssaken mot ham.

- Jeg vil ikke under noen omstendigheter godkjenne den mislykkede kandidaten fra Alaska, Lisa Murkowski. Hun representerer staten dårlig og landet enda verre. Jeg vet ikke hvor andre vil være neste år, men jeg vet hvor jeg vil være - i Alaska for å drive kampanje mot en illojal og veldig dårlig senator, sa Trump i en uttalelse til Politico i mars.

NOK ER NOK: Fox News-programleder Laura Ingraham, har framstått som en varm forsvarer og tilhenger av Donald Trump i lang tid. Her får hun nok av ekspresidenten. Video: Fox News. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Som eneste president noensinne ble Donald Trump stilt for riksrett for andre gang i februar i år, men også den gangen ble han frikjent.

Trump var tiltalt for å oppildne til angrepet på Kongressen 6. januar, og for å dømme den tidligere presidenten var det nødvendig med to tredels flertall. Det skjedde ikke, og Trump ble frikjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer