Trøst deg selv - det er dyrere i Stockholm

Synes du boligprisene i Oslo er skyhøye? Slapp av svenskene har det verre. Sentralt i Stockholm koster en tre-roms leilighet i snitt rundt 2,5 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris sentralt i Stockholm er 27 000 kroner - det er over 10 000 kroner høyere enn Oslo-snittet. Prisforskjellen er ikke overraskende for direktør i Norsk Eiendomsmeglerforbund Finn Tveter.

- Stockholm er kjent for å være dyrt. Snittet for leiligheter i Oslo er 16 200 pr. kvadratmeter, men da har vi regnet hele byen. Oslo er på ingen måte prisledende. Se for eksempel på leiligheter i London. Der er prisene skyhøye, sier Tveter.

Prisnivået i Oslo har steget jevnt siden 1992 og Eiendomsmeglerforbundet spår ytterligere økning i år.

- Vi sa ved årsskiftet at prisen ville stige med 8-10 prosent i løpet av året. Det er ingen ting som tyder på at vi bør gå tilbake på det, sier Tveter.

Tveter er enig i at det det er dyrt i Oslo. Men i forhold til tidligere 'topper' er det ikke så ille.

- Først i fjor fikk de som kjøpte leilighet i 1988 igjen den samme indeksregulerte verdien ved salg som da de kjøpte i 1988.

- Ja, det er dyrt i Oslo. Prisene har steget jevnt siden 1992, men justert i forhold til 1988-indeksen er det ikke så galt.

thomas.kristensen@dagbladet.no