Trøste og bære

Du skal ikke sette svake grupper opp mot hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det oppsto en viss usikkerhet etter lanseringen av lønnsstatistikken fra Teknisk Beregningsutvalg (TBU). Hvem var det egentlig mest synd på? Var det kvinnelige ansatte i finansnæringen som ble forbigått av mannlige kolleger i bonusjakten? Var det lavtlønte generelt, kvinneyrker spesielt? Eller var det bare synd på alle som ikke er generaldirektør i Norsk Hydro?Mens tallene ble knust og dissekert, kom det melding om at ingeniører med unorske navn ikke en gang blir kalt inn til intervju, enda NTNU ikke kan utdanne ingeniører raskt nok for å tilfredsstille etterspørselen. Etter 200 jobbsøknader uten resultat har ingeniøren Monto Hussain, født og oppvokst i Drammen, tatt seg jobb på Rimi.Imens har seniorene blant oss sett seg så lei på å bli diskriminert i arbeidsmarkedet at de har kastet seg på bloggbølgen for å bli hørt i den moderne mediekakofonien. Det nye diskrimineringsombudet er også bekymret for seniorene, når hun ikke er bekymret for homofile og funksjonshemmede, som hun vil ha inn i den nye loven som skal beskytte mot etnisk og kjønnsbestemt diskriminering. Karita Bekkemellem reiser til FNs kvinnekonferanse i New York i dag. Hun er visst fortsatt opptatt av likestilling.

Og menn? Hva med dem? Jo da, det er grunn til bekymring for den yngre delen av mannsslekten også. Gutter er skoletapere, og Øystein Djupedal frykter for deres framtid i kunnskapssamfunnet.Alle disse bekymringsmeldingene kom i ei uke, som startet med at finansministeren bekymret seg for mangelen på arbeidskraft i landet.Felles for alle gruppene er at de nettopp føler seg utstøtt og forbigått i det arbeidsmarkedet, hvor sjefene knapt kan nærme seg en mikrofon uten å snakke om viktigheten av mangfold. Som alle trendy festtaleord, tar det ei tid før det omsettes i praksis. Når det kommer til stykket passer det ikke akkurat nå, ikke her hos oss, men mangfold er bra. Det er vi for.

Det virker som noen sjefer har lært mangfold av Henry Ford: Du kan få hvilken farge på T-forden du vil, bare den er svart. Eller som det er, hvit.Problemet med all diskriminering er at den ikke løses gjennom festtaler og riktige meninger. Det er et sammensatt og strukturelt fenomen, som krever forskjellige løsninger for forskjellige grupper. Når diskriminering blir angrepet ut ifra et minste felles multiplum, ender man med å sette svake grupper opp mot hverandre.Det er også en avvisning av mangfold.

I konkurransen om hvem det er mest synd på, kan det hende det til slutt er norsk næringsliv og økonomi som vinner. Og taper, fordi man ikke klarer å utnytte den arbeidskraften som finnes, eller tiltrekke seg de beste hodene. Ingenting galt i å være Rimi-sjef - Stein Erik Hagen har kommet seg langt med det som springbrett - men antakelig er det bedre anvendelse for ingeniører andre steder.