Trøsteren Herborg

Norges mestselgende plateartist Herborg Kråkevik tok seg tid til å synge for rusmisbrukerne i Frelsesarmeens kontaktsenter i Urtegata i Oslo på selveste julaften. Og sangfuglen fra vest ble tatt vel imot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var bare helt nydelig. Og Herborg var veldig glad og veldig fornøyd, og hun fikk mange tilbakemeldinger, forteller informasjonskonsulent Trude Totland i Frelsesarmeen.

Tre sanger

Herborg Kråkeviks lille opptreden varte i omtrent et kvarter, på den tida rakk hun å synge tre sanger - blant dem «Den fyrste song» og «Deilig er jorden» - og lese dikt for de omkring 200 som var til stede. - Det var trøsteren i henne som kom fram. Hun sang seg rett inn i hjertene til hver og en av dem, sier Totland, som understreker at julelunsjen på kontaktsenteret ikke skal være noe offentlig arrangement.

For brukerne

- Vi ville ikke ha så mye medieoppstyr om dette arrangementet, siden det først og fremst er for brukerne. Så vi har holdt helt tett om det, sier Totland. Den tradisjonelle julelunsjen holdes i Frelsesarmeens kontaktsenter i Urtegata, og det er Radiumhospitalets direktør Jan Vincents Johannessen som betaler for den. Tidligere år har dronning Sonja vært til stede, men i år var de platekjøpernes dronning som kom. Med hjerte på rett sted. kurt.hanssen@dagbladet.no # HERBORG HOS FRELSESARMEEN : Herborg Kråkevik sang under julelunsjen for rusmisbrukerne i Frelsesarmeens kontaktsenter i Urtegata. # Foto: KATRINE NORDBY/AFTENPOSTENrøsteren Herborg # Norges mestselgende plateartist Herborg Kråkevik tok seg tid til å synge for rusmisbrukerne i Frelsesarmeens kontaktsenter i Urtegata i Oslo på selveste julaften. Og sangfuglen fra vest ble tatt vel imot. # Av KURT HANSSEN # - Det var bare helt nydelig. Og Herborg var veldig glad og veldig fornøyd, og hun fikk mange tilbakemeldinger, forteller informasjonskonsulent Trude Totland i Frelsesarmeen.

Tre sanger


Herborg Kråkeviks lille opptreden varte i omtrent et kvarter, på den tida rakk hun å synge tre sanger - blant dem «Den fyrste song» og «Deilig er jorden» - og lese dikt for de omkring 200 som var til stede.

- Det var trøsteren i henne som kom fram. Hun sang seg rett inn i hjertene til hver og en av dem, sier Totland, som understreker at julelunsjen på kontaktsenteret ikke skal være noe offentlig arrangement.

For brukerne


- Vi ville ikke ha så mye medieoppstyr om dette arrangementet, siden det først og fremst er for brukerne. Så vi har holdt helt tett om det, sier Totland.

Den tradisjonelle julelunsjen holdes i Frelsesarmeens kontaktsenter i Urtegata, og det er Radiumhospitalets direktør Jan Vincents Johannessen som betaler for den. Tidligere år har dronning Sonja vært til stede, men i år var de platekjøpernes dronning som kom. Med hjerte på rett sted.

HERBORG HOS FRELSESARMEEN : Herborg Kråkevik sang under julelunsjen for rusmisbrukerne i Frelsesarmeens kontaktsenter i Urtegata.