Trøstet av Haakon i fire timer

I fire og en halv time fikk Mette-Marit trøst av ektemannen kronprins Haakon på Rikshospitalet i går. Trolig må hun droppe den planlagte turen til Mosambik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rikshospitalet opplyser at kronprinsesse Mette-Marit er blitt bedre, men at lungebetennelsen gjør at hun fortsatt må være på sykehuset inntil videre, sier informasjonssjef ved Slottet Wenche Rasch.

På mandag bestemmer kronprins Haakon om han velger å dra alene til Mosambik. Opprinnelig skulle paret reist ned på onsdag, men alt tyder på at Mette-Marit blir hjemme i sykesenga.

Tok bakveien

I går fikk hun trøst av kronprinsen. I til sammen fire og en halv time satt Haakon ved sykesenga, før han sammen med eskortetjenesten forsvant ut bakveien fra Rikshospitalet.

Slottet viste sin støtte ved å sende en stor blomsteroppsats med egen ordonans.

Kulda i Salt Lake City ble for tøff for kronprinsessen. Etter å ha slitt med influensa ei ukes tid, ble hun fredag kveld lagt inn på Rikshospitalet med lungebetennelse. Ifølge Slottet skyldes lungebetennelsen en viruskomplikasjon. Eksperter mener behandlingen kan vare i alt fra ei til tre uker.

Avklares i morgen

Mette-Marit hadde følt seg uvel over en lengre periode og var usikker fordi sykdommen ikke slapp taket. Slottet valgte fredag kveld å kontakte lege, og etter hans oppfordring ble kronprinsessen lagt inn ved medisinsk avdeling på Rikshospitalet.

Også kronprins Haakon ble syk under oppholdet i Salt Lake City, men han slapp unna med en mindre forkjølelse.

Femdagersturen til Mosambik kom i stand etter en invitasjon fra NORAD, og har vært planlagt i lang tid. Et av prosjektene som kronprinsparet skulle besøke, har de selv gitt støtte til gjennom bryllupsfondet.

- Aids er et stort problem i Mosambik, og kronprinsparet har finansiert en teateroppsetning som viser hvordan man kan beskytte seg mot den dødelige sykdommen. Vår erfaring tilsier at dette er en effektiv måte å drive forebyggende arbeid på. Det er selvsagt trist dersom kronprinsparet ikke kan reise ned som planlagt, sier Erik Landet i NORAD til Dagbladet.

Kronprinsparet hadde sett fram til besøket i Mosambik, som skulle vare fram til 4. mars.

- Det er imidlertid lite sannsynlig at hun reiser nå, sier Wenche Rasch.

Det er uklart om kronprinsen kommer til å reise til Mosambik dersom hans kone ikke blir med. Slottet vil komme med en avklaring rundt dette i morgen.