- Trøtte, coladrikkende og junkfood-etende dataunger

Norske skolebarn blir svakere, feitere og sykere ifølge rektorer Dagbladet har snakket med.

ØKENDE PROBLEM: På spørsmål om overvekt og manglende fysisk aktivitet er et økende problem i skolen, svarer 152 av 240 rektorer et rungende «Ja!». Foto: ROBERT S. EIK
ØKENDE PROBLEM: På spørsmål om overvekt og manglende fysisk aktivitet er et økende problem i skolen, svarer 152 av 240 rektorer et rungende «Ja!». Foto: ROBERT S. EIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): På spørsmål om overvekt og manglende fysisk aktivitet er et økende problem i skolen, svarer 152 av 240 rektorer et rungende «Ja!».

— Det er for mange trøtte coladrikkende og junkfood-etende dataunger som sitter ved pc-en for lenge om kveldene, sier rektor ved Selje skole i Sogn og Fjordane, Ole Bosnes, til Dagbladet. Svært mange peker på en klar sammenheng mellom at mange barn beveger seg lite og svakere faglige resultater.

— Hjemme sitter mange med laptopen i fanget, tv-en på og radioen i bakgrunnen. Det flakkende inntrykksbildet gjør at de lett blir utålmodige når de kommer til skolen og skal konsentrere seg om oppgaver over tid, sier rektor ved Runni ungdomsskole, Hilde Marie Schjerven, til Dagbladet.

— Zapper bort— Mange barn «zapper» seg vekk fra temaene eller fagene de ikke liker eller føler de ikke mestrer. For flere er gym et slikt fag, sier Schjerven.

Rektor Jostein Malvin Valen ved Lid skole i Sveio kommune mener at utviklingen de siste tiåra er entydig.

— Over tid har en gammel lærer som meg sett at elevene er mindre utholdende og har svakere muskulatur i armer og bein, sier Valen til Dagbladet. Det er i løpet av den siste uka Dagbladet har sendt e-poster til 2500 rektorer fra norske grunnskoler over hele landet. Rektorene ble blant annet bedt om å bedømme situasjonen i Skole-Norge etter fem år med rødgrønn regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer