Trøtte typer før take-off

Klokka er 04.30. Stedet er en nattsvart Asker stasjon. Lille Ingrid (2) gjesper, men klarer å holde smokken i munnen likevel. Flytogets første avgang etter den offisielle åpningen av Gardemoen, er Ingrids aller første togtur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den første katastrofen har inntrådt allerede. Vi glemte Ingrids sekk med leker og ekstrasmokker i taxien, forteller far Morten Fejerskov.

Han, Ingrid og kona Elin skal på chartertur til Kreta. - En uke til Syden, eller en uke på Gardemoen, skal vi tro skeptikerne jeg jobber sammen med. Vi har i hvert fall tatt alle forholdsregler og har pakket ekstra i håndbagasjen slik at vi klarer oss hvis bagasjen blir borte.

Både han og kona er positiv til flyttingen av Fornebu, selv om Morten bruker Fornebu hyppig til forretningsreiser. Nå slipper de flystøyen

Fører i baksetet

Helt bakerst i siste vogn, sitter flytogfører Øyvind Horgen på et sete mot kjøreretningen.

- Skulle ikke du vært et helt annet sted? - Nei, å nei, jeg er ikke på jobb nå. Skal sitte i beredskap på Oslo S, i tilfelle noe går galt, forteller Horgen som er særdeles godt fornøyd med sin nye Per Spook-uniform i kledelig grått.

- Jeg tror dette går fint, jeg. Håper togene blir like fulle som i dag, bemerker Horgen.

Tidlig ute

Steinar Hovland har bunkret opp med Aftenposten i fanget og radio i ørene. Det er første reise med flytoget, på vei til sin nye arbeidsplass.

- Jeg har vært og kikket tidligere, men dette er premieren.

- Hva synes du om flyplassen da? - Litt fargeløs, men det er vel det de kaller stilig eleganse. Farger til å bli glad av er det i hvert fall ikke.

Lillestrøm er passert og den slanke, sølvgrå ålen speeder opp. Men 160 km i timen merkes ikke i det nye flytoget. - Dette gikk jo fint, smiler Elin Fejerskov. Lille Ingrid sier ingenting. Men hun har sluttet å gjespe.

<B>TRØTT PÅ TOG:</B> Ingrids første togtur ble en flytogtur. Med smokk gikk det fint, selv midt i natta. Mor Elin Fejerskov og far Morten Fejerskov har tatt høyde for mulige katastrofer.