Trøtte typer før take-off

Klokka er 04.30. Stedet er en nattsvart Asker stasjon. Lille Ingrid (2) gjesper, men klarer å holde smokken i munnen likevel. Flytogets første avgang etter den offisielle åpningen av Gardemoen, er Ingrids aller første togtur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den første katastrofen har inntrådt allerede. Vi glemte Ingrids sekk med leker og ekstrasmokker i taxien, forteller far Morten Fejerskov.

Han, Ingrid og kona Elin skal på chartertur til Kreta. - En uke til Syden, eller en uke på Gardemoen, skal vi tro skeptikerne jeg jobber sammen med. Vi har i hvert fall tatt alle forholdsregler og har pakket ekstra i håndbagasjen slik at vi klarer oss hvis bagasjen blir borte.

Både han og kona er positiv til flyttingen av Fornebu, selv om Morten bruker Fornebu hyppig til forretningsreiser. Nå slipper de flystøyen

Fører i baksetet

Helt bakerst i siste vogn, sitter flytogfører Øyvind Horgen på et sete mot kjøreretningen.

- Skulle ikke du vært et helt annet sted? - Nei, å nei, jeg er ikke på jobb nå. Skal sitte i beredskap på Oslo S, i tilfelle noe går galt, forteller Horgen som er særdeles godt fornøyd med sin nye Per Spook-uniform i kledelig grått.

- Jeg tror dette går fint, jeg. Håper togene blir like fulle som i dag, bemerker Horgen.

Tidlig ute

Steinar Hovland har bunkret opp med Aftenposten i fanget og radio i ørene. Det er første reise med flytoget, på vei til sin nye arbeidsplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer