Troy Davis er henrettet i Georgia

- I natt har staten Georgia lynsjet en uskyldig mann, sier Troy Davis' advokat.

SØRGET: Høyesterett brukte fire timer, som er uvanlig lenge, på å behandle saken etter at Troy Davis' advokat Brian Kammer brakte saken inn for høyesterett, få timer etter at den var avvist av en ankedomstol i Georgia. Da høysterett avviste anken, sørget Davis' støttespillere. Foto: SCANPIX/REUTERS
SØRGET: Høyesterett brukte fire timer, som er uvanlig lenge, på å behandle saken etter at Troy Davis' advokat Brian Kammer brakte saken inn for høyesterett, få timer etter at den var avvist av en ankedomstol i Georgia. Da høysterett avviste anken, sørget Davis' støttespillere. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I natt har staten Georgia lynsjet en uskyldig mann. I natt har vi vært vitne til en tragedie, sa én av Davis advokater, Thomas Ruffin jr., til CNN.

Davis ble henrettet kort før midnatt lokal tid med giftsprøyte, til tross for omfattende internasjonale protester og en rekke anker gjennom rettssystemet i Georgia, melder blant andre NTB og CNN. Utenfor fengselet har flere hundre motstandere av dødsstraff protestert i flere dager.

Henrettelsen skjedde etter at høyesterett avviste anken. Davis ble erklært død klokka 5.08 norsk tid.

Ble utsatt I natt ble henrettelsen av Davis utsatt, fordi avdokaten hans anket saken til høyesterett. Klokka 01.30 i natt norsk tid uttalte myndighetene lokalt at de ikke vil iverksette henrettelsen før høyesterett hadde vurdert situasjonen. Dette var fjerde gang Troy Davis fikk fastsatt et tidspunkt for sin død, for så å oppleve at henrettelsen ble utsatt i siste liten.

Høyesterett brukte fire timer, som er uvanlig lenge, på å behandle saken etter at Davis' advokat Brian Kammer brakte saken inn for høyesterett, få timer etter at den var avvist av en ankedomstol i Georgia. Men denne gangen var det ingen bønn for Davis, og høysterett aviste advokatens protester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer