Trubadur i husarrest

På et hotellrom i Sofia sitter Torleif Bruvik (32) ensom, blakk og redd, etter å ha blitt sviktet av ei venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trubaduren fra Jørpeland dro i begynnelsen av september til Bulgaria for å starte innspilling av ei plate. En og en halv måned seinere sitter Bruvik ensom på et hotellrom. Passet er inndratt av hotellet som han ikke får forlate før han har gjort opp regninga.

Venninnen fra hjemstedet som skulle finansiere innspillingen og oppholdet, har ikke sendt pengene hun skulle - og Bruvik skylder til sammen 75000- 80000 kroner.

- Truer med fengsel

- Jeg hadde egentlig slått fra meg å reise nedover, da ei venninne tilbød seg å spytte i det jeg trengte for turen, sier Bruvik til Dagbladet.

Før han reiste bestilte han nytt VISA-kort som ikke ble klart før han dro, og som skulle ettersendes til Bulgaria av venninnen. Men kortet kom i retur til Norge, og Bruvik åpnet konto i en lokal bank isteden hvor pengene kunne settes inn. De kom aldri.

Da hotellregninga vokste, begynte også hotellet å etterlyse pengene. Bedre ble det ikke da hotellet tok kontakt med politiet, som overhodet ikke kjøper historien.

- Det ser ut til at de vil statuere et eksempel. De tror ikke på historien min og truer med å sette meg i samme fengsel som kriminelle utlendinger under forferdelige forhold, sier han.

Etter at han kontaktet den norske ambassaden i Bulgaria, har hotellet latt ham bo der inntil videre. Men stort mer kan ikke ambassaden gjøre for nordmenn som havner i liknende situasjoner.

- Litt korttenkt

- I slike situasjoner kan ikke vi betale regninga for nordmenn som drar til utlandet. Men vi har kontaktet hotellets markedssjef og forsikret dem om at en prosess er i gang for å skaffe penger, sier Ole Bjørnøy ved ambassaden.

Han tror ikke at nordmannen skal frykte for å bli fengslet.

- Hotellet får jo ikke pengene sine på den måten. Men det må jo være lov å si at det er litt korttenkt å ikke sørge for å ha godt nok grunnlag når man drar på reise, sier han.

Bruvik selv ser foreløpig ingen ende på historien, og begynner å gråte når han tenker på sin seks år gamle datter hjemme i Norge.

- Jeg forstår ikke at en jeg trodde var ei venninne kunne gjøre noe slik, jeg tror ikke hun vet helt hva hun utsetter meg for. Moren min sier jeg er litt naiv, og jeg er nok det, innrømmer han.

ENSOM: Torleif Bruvik dro til Bulgaria for å spille inn plate, men venninnen som skulle betale for turen, sendte aldri pengene. Nå sitter han uten pass på et hotellrom i Sofia.
TRUES: - Politiet tror ikke på historien min og truer med å sette meg i fengsel, sier Torleif Bruvik.