DYRE TALER: Ordfører i Bergen, Trude Drevland,  har brukt 1,35 millioner kroner på taler de siste to årene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DYRE TALER: Ordfører i Bergen, Trude Drevland, har brukt 1,35 millioner kroner på taler de siste to årene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Trude Drevland brukte 800 000 kroner på taler i 2014

- Fryktelig mye penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-ordføreren i Bergen, Trude Drevland, har brukt 1,35 millioner kroner på profesjonell taleskriving de to siste årene.

- Jeg har et rimelig høyt aktivitetsnivå, og jeg har selv valgt å ikke ha en fast ansatt rådgiver. De pengene som er avsatt i budsjettet til rådgiver, bruker jeg i stedet på gode taler, sier ordfører Drevland til Bergensavisen.

Forklaringen ble godtatt av opposisjonen for to år siden, da summen brukt på profesjonell taleskriving var på 200.000 kroner. I 2013 var hadde summen steget til 650.000 kroner, før hele 800.000 ble brukt i 2014, skriver Bergens Tidende. Det faller ikke i like god jord.

- 2.000 kroner hver dag året rundt til taleskriving er fryktelig mye penger og et elendig signal. Bergen kommune er på vei inn i økonomisk trøbbel og må spinke og spare på alt annet, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Harald Schjelderup.

- Dette er et eksempel på den pengebruken som har ført Bergen ned i et bunnløst økonomisk hull, mener SVs Mikke Grüner.

Ifølge Bergens Tidende har alle talene blitt kjøpt av samme person.

(NTB)