Fidel Castros dødsfall:

Trudeau havnet i trøbbel etter Castro-hyllest. Nå forsvarer han uttalelsene

Canadas statsminister Justin Trudeau har fått krass kritikk for å ha hyllet Fidel Castro.

Kritisert: Canadas statsminister Justin Trudeau har fått kritikk etter at han omtalte avdøde Fidel Castro som «en legendarisk revolusjonær og taler». Foto: Chris Wattie / Reuters / NTB Scanpix
Kritisert: Canadas statsminister Justin Trudeau har fått kritikk etter at han omtalte avdøde Fidel Castro som «en legendarisk revolusjonær og taler». Foto: Chris Wattie / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå utdyper han kommentarene sine og sier samtidig at den avdøde cubanske presidenten var en diktator.

Trudeau fikk kritikk etter at han omtalte Castro som en «enestående leder» og sa at både kritikere og tilhengere vil «anerkjenne hans enorme engasjement og kjærlighet til det cubanske folket».

- Polariserende

Søndag forklarte Trudeau at uttalelsen kun var ment for å «anerkjenne bortgangen av en tidligere statsleder» for et land som Canada har hatt langvarige forbindelser med, og at det ikke var meningen å dekke over den usminkede historien.

- Faktum er at Fidel Castro hadde en dyp og varig innvirkning på det cubanske folket. Han var definitivt en polariserende skikkelse og det var definitivt betydelige bekymringer rundt menneskerettigheter, det er noe jeg er åpen om og som jeg har pekt på, sier Trudeau ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Statsministeren påpeker også at han tok opp menneskerettigheter under et nylig besøk til Cuba. På spørsmål om Trudeau anser Castro som en diktator, svarer han ja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer