FBI:

Truende e-poster sendt til velgere

FBI mener Iran og Russland forsøker å påvirke det kommende presidentvalget.

USA: FBI mener Russland og Iran har hentet inn informasjon om amerikanske velgere med mål om å påvirke det kommende presidentvalget. Her USAs etterretningsdirektør John Ratcliffe. Foto: AFP/NTB.
USA: FBI mener Russland og Iran har hentet inn informasjon om amerikanske velgere med mål om å påvirke det kommende presidentvalget. Her USAs etterretningsdirektør John Ratcliffe. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FBI opplyste natt til torsdag at demokratiske velgere i minst fire vippestater, inkludert Florida og Pennsylvania, har blitt truet av noen som hevder å være den høyreekstreme gruppen Proud Boys.

E-posten advarer om at «vi kommer for å ta deg» dersom mottakerne ikke stemmer på president Donald Trump i valget 3. november, ifølge FBI.

USAs øverste etterretningssjef John Ratcliffe opplyste på pressekonferansen at de mener Iran står bak e-postene.

- Vi vil advare offentligheten om at vi har identifisert at to utenlandske aktører, Iran og Russland, har gjort handlinger for å påvirke meningene til folk i forbindelse med valget, sa Ratcliffe på pressekonferansen.

FBI mener at Iran står bak e-postene, men at også Russland har fått tilgang til informasjon om velgere.

- Masseutsendelse

Ifølge FBI har både Iran og Russland har fått tilgang til informasjon om delstatens velgerregistrering, som forteller om partitilhørighet, og også kan inneholde e-postadresser.

Disse adressene skal igjen være brukt i en masseutsendelse der avsenderen hevder å vite hvilken kandidat mottakerne stemmer på, ifølge FBI.

ADVARER: Iran advarer USA:Iran advarer USA og president Donald Trump mot å gjøre en «Strategisk feil». Det skriver nyhetsbyrået AFP. Vis mer

«True»

- Denne informasjonen brukes av utenlandske aktører i et forsøk på å kommunisere falsk informasjon til registrerte velger, sa etterretningssjefen på pressekonferansen.

Han sa videre at e-postene er sendt til velgere for å «true, skape sosial uro og sverte president Trump foran valget»·

Ratcliffe påpekte på pressekonferansen at stemmene til de amerikanske velgerne er trygge under valget.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer