Truer Bondevik

Frp-formann Carl I. Hagen er lei av at regjeringen ikke gjennomfører stortingsvedtak. Nå varsler han storoppvask under behandlingen av revidert budsjett som legges fram i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er vitne til en kamp mellom statsmaktene. Når en regjering unnlater å gjennomføre stortingsvedtak, berører det grunnleggende parlamentariske prinsipper. Og det er en kamp Stortinget ikke kan tape, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Frp-formannens advarsel til regjeringen er ikke til å misforstå. Han er ikke et øyeblikk villig til å akseptere omkamp på stortingsvedtak.

- Behandlingen av revidert budsjett de neste ukene er en naturlig anledning til å sette skapet på plass. Når regjeringen prøver å unndra seg gjennomføringen av vedtak, spiller den et meget høyt politisk spill. Jeg vil forberede regjeringspartiene på at denne våren kan bli epokegjørende. Vi vil få en avgjørende demonstrasjon på hvilke problemer mindretallsparlamentarismen skaper, sier Carl I. Hagen.

Medaljens bakside

Frp-formannen var i utgangspunktet Bondevik-regjeringens fødselshjelper. Men han har for lengst gjort det klart at han ikke føler ansvar for regjeringens videre skjebne. Det vil for eksempel ikke være viktig for ham å berge Bondevik gjennom denne våren.

Men om Bondevik skal felles, skal ingen kunne klandre ham for å lage krise av enkeltsaker som barnehageplasser eller nettolønn for sjøfolk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer