Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer Brustad-bua

Forhandlingene mellom Statoil og ICA/Hakon-Gruppen kan føre til at Brustad-bua og den nye åpningstidsloven bryter sammen allerede før den trer i kraft ved nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom partene blir enige om å danne et felles selskap, skal Statoils 1500 bensinstasjoner i Skandinavia over i det nye selskapet. Dermed sikrer ICA/Hakon-gruppen seg innpass for sine varer mellom bensinpumper og oljekanner, og kan fritt selge produktene også på søndager.

Dermed er politikernes drøm om ei Brustad-bu i ferd med å knuses.

- Dette er ikke overraskende, kjedene innretter seg etter loven. Det var naivt å tro at de ville sitte med hendene i fanget og se på at bensinstasjonene skulle ha privilegiet alene, sier Thomas Angell, direktør i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Nye allianser

Han tror flere av landets store dagligvarekjeder vil sørge for å få solgt varene sine også på søndager.

- Det er ikke usannsynlig med nye allianser, mener Angell.

Den nye åpningstidsloven, som virker fra nyttår, forbyr salg av dagligvarer i butikker som er større enn 100 kvadratmeter. Unntatt er steder som selger bensinprodukter (150 kvm), gallerier, messer, flyplasser, jernbanestasjoner, gartnerier og enkelte turiststeder.

- Stadig flere steder vil likne på bensinstasjoner. Kanskje får vi også salg av mat fra gartnerier eller andre fikse tilpasninger, sier Angell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!