Truer demonstrantene med henrettelse

Titusener i gatene i Teheran i kveld. Enda større demonstrasjon ventet i morgen.

STANDHAFTIGE: Titusener av demonstranter var igjen i gatene i Teheran i dag, og til tross for at pressefolk må være i dekning innnendørs og iherdig nettsensur blir enkelte bilder smuglet ut på nettet.  Foto: UKJENT / TWITPIC
STANDHAFTIGE: Titusener av demonstranter var igjen i gatene i Teheran i dag, og til tross for at pressefolk må være i dekning innnendørs og iherdig nettsensur blir enkelte bilder smuglet ut på nettet. Foto: UKJENT / TWITPIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): For femte dag på rad holder støttespillerne til presidentkandidat Mir Hossein Mousavi og demokratiforkjempere massive demonstrasjoner i Iran. I dag var flere titusener i gatene i Teheran og andre iranske byer for å demonstrere, og i morgen er det ventet at den svært synlige protesten vil vokse seg enda større.

Under dagens marsj i hovedstaden, der anslagene varierte fra 70 000 til en halv million mennesker, gikk demonstrantene i stillhet for å unngå at noe kunne oppfattes som en provokasjon mot politiet, melder BBC.

Mange hadde grønne plagg, fargen som ble brukt i Mousavis valgkamp og som har blitt symbolet på bevegelsen som nå fyller gatene.

I utlandet ble det holdt nye demonstrasjoner i dag, også i Oslo, der en fredelig markering med mange frammøtte norskiranere støttet av blant andre Abid Raja (V), Audun Lysbakken (SV), Dagfinn Høybråten (KrF) og Mazyar Keshvari (Frp) endte foran den iranske ambassaden.

Videoer «smugles» utMyndighetene i Iran forsøker å hindre alle uavhengige journalister å rapportere fra uroen ved å true dem med arrestasjon og vold om de dukker opp i gatene, men prestestyret og president Ahmadinejad klarer ikke å dekke over at opprøret er minst like stort nå som dagen etter skandalevalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer