Truer finansmann med torpedo

Finansakrobaten Thomas Øye er truet på livet av torpedoer. Etter et møte med en ung kvinne, som sto den drepte torpedoen Eivind Johansen nær, ble han avkrevd 10 millioner kroner til dødsboet. Et krav Øye avviser som oppspinn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen uker siden ble torpedoen og pengeinnkreveren Eivind Johansen skutt ned og drept, da han var på et innkrevningsoppdrag. En mc-mann sitter i varetekt og er siktet for drapet på den fryktede torpedoen.

Men drapet på Eivind Johansen var slett ikke slutten på innkreving i Johansens navn.

En kvinne i 20-årene har alliert seg med en pengeinnkrever og opererer på vegne av dødsboet.

Forrige torsdag oppsøkte hun Thomas Øye, og avkrevde finansmannen 10 millioner kroner til dødsboet.

Krever penger

Øye hadde de siste månedene kontakt med Eivind Johansen og skal ha vært under et press for å betale penger, for en angivelig gjeld.

Men Øye tok feil da han trodde at deler av hans økonomiske mareritt var over etter drapet på Eivind Johansen.

Da den unge kvinnen kontaktet Øye i forrige uke, ble det gjort klart at dødsboet forlangte at Thomas Øye skulle betale 10 millioner kroner, et beløp som angivelig skulle være identisk med den gjelda Øye hadde til den drepte torpedoen.

Advokat John Christian Elden representerer Thomas Øye og har de siste ukene bistått ham

- Ingen kommentar, er det eneste Elden ville si i går kveld.

Dagbladet er kjent med innholdet i et brev som advokat Elden har sendt til advokat Øystein Storrvik, som igjen representerer dødsboet til Eivind Johansen,

Trusler

I brevet gjøres det klart at det ikke vil bli tolerert at Øye har vært «utsatt for utenrettslig og utenlovlig pågang».

Bakgrunnen er at den unge kvinnen og en pengeinnkrever har oppsøkt den fallerte finansakrobaten Thomas Øye og framsatt heller uvanlige krav.

Da Øye ble oppsøkt av den unge kvinnen, fikk han klar beskjed om å betale, hvis ikke ville han få besøk av pengeinnkreveren.

Dagbladet får bekreftet at Thomas Øye har fått beskjed om at han i dag - tirsdag - vil få besøk av en pengeinnkrever, hvis ikke gjelda er gjort opp.

Ifølge brevet fra advokat Elden har kravet fra dødsboet, representert ved den unge kvinnen, intet hold i virkeligheten.

Bruker torpedo

På vegne av Thomas Øye gjør advokat Elden det klart at det fra finansakrobatens side er et ønske om at det angivelige økonomiske forholdet kan løses opp innenfor lovens rammer.

«Han (Øye, red.anm.) er villig til å strekke seg utover det som fremgår av det reelle underliggende forhold, men dette forutsetter at det blir slutt på den pågang som er varslet,» heter det i brevet.

Muskelmannen som har bistått den unge kvinnen, har overfor Øye gjort det klart at han opererer på vegne av kvinnen.

«Jeg bare retter meg etter hva hun avgjør skal skje,» skal pengeinnkreveren ha gjort klart overfor Thomas Øye.

Dagbladet søkte i går kveld forgjeves den unge kvinnen som hadde et nært forhold til den drepte torpedoen Eivind Johansen.

Thomas Øye, som i dag frykter å få besøk av torpedoer, og som kreves for 10 millioner kroner som han hevder ikke har hold i virkeligheten, ønsker ikke å kommentere saken.

DREPT: Eivind Johansen
DRAPSTRUET: Finansakrobat Thomas Øye, her fotografert på kontoret i London.