Truer jenta (16) som ble voldtatt av skolens fotballstjerner

To unge jenter er arrestert etter trusler mot offeret på Facebook og Twitter - samme dag som de to unge guttene ble dømt for overgrepene i Steubenville, Ohio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Voldtektssaken i Steubenville, Ohio har fått massiv oppmerksomhet verden rundt. En dødrukken 16 år gammel jente ble voldtatt av to jevnaldrende, og det hele ble filmet og lagt ut på nettet.

Fotballstjernene på Steubenville High School, Ma'lik Richmond (16) og Trent Mays (17), ble søndag dømt til soning i et ungdomsfengsel for overgrepene mot den forsvarsløse jenta.

Nå er to tenåringsjenter arrestert etter at de, samme dag som dommen falt, skal ha lagt ut trusler mot offeret på Facebook og Twitter, melder Sky News.

Gråt i retten Statsadvokaten i Ohio, Mike DeWine uttaler at de to trusselsiktede jentene nå sitter fengslet og at han håper arrestasjonene vil sette en stopper for trakasseringen av offeret i den fæle voldtektssaken som har skapt store bølger over hele USA.

I en video som ble publisert på nettet blir de to voldtektsmennene hyllet av kameratene for det de har gjort. I rettssalen i Steubenville var tonen en annen da de to ble dømt til to års fengsel søndag.

Den ene voldtektsmannen - 16-åringen Ma'lik Richmond - gikk fram til offerets mor for å si beklager etter å ha hørt dommen. Da klarte han ikke lenger å holde tårene tilbake, og brøt sammen i gråt.

- Jeg vil gjerne si unnskyld til dere. Jeg hadde ikke tenkt til å gjøre noe slikt. Jeg beklager for alt dere har gått gjennom. Jeg vil bare ..., rakk han å si før han ikke klarte å si mer.

Lokalsamfunnet på tiltalebenken Han fikk uansett budskapet sitt fram. Og svaret fra offerets mor tyder på at han ble forstått.

- Jeg vet at du er lei deg, jeg tilgir deg, sa hun.

Som Dagbladet tidligere har skrevet var det på mange måter et helt lokalsamfunn som satt på tiltalebenken da rettssaken startet forrige onsdag.

Grep ikke inn De to unge fotballstjernene skal ha forgrepet seg på den sterkt berusede skolevenninnen i august i fjor, først i en bil og deretter hjemme hos en kamerat. 

Alt mens andre tenåringer så på uten å gripe inn. 

Flere tvitret også om hendelsen og la ut bilder og videoer av de angivelige overgrepene på sosiale medier.

- Handlingene til noen få har i bunn og grunn fordømt hele vår by, sier byråd Cathy Davison i Steubenville og utdyper:

- Selvfølgelig tar vi sterk avstand fra seksuelle overgrep.

Den lille byen med 19 000 innbyggere kjemper fremdeles mot beskyldningene om at en småbybeundring av high school-atleter ga grobunn for at en fryktelig forbrytelse kunne bli begått foran øynene på vitner som lot være å slå alarm.

Flere andre tenåringer risikerer nå å bli straffeforfulgt etter hendelsen.

STERKE REAKSJONER: Det har skapt store bølger i USA, langt utenfor den vesle byen Steubenville i Ohio, at to sektenåringer på skolens fotballag skal ha voldtatt ei skolevenninne (16) mens klassekamerater sto og så på og filmet hendelsen. Bildet viser en demonstrasjon utenfor Jefferson County Courthouse i Steubenville 5. januar i år. Foto: Reuters/Drew Singer/NTB Scanpix og Privat
STERKE REAKSJONER: Det har skapt store bølger i USA, langt utenfor den vesle byen Steubenville i Ohio, at to sektenåringer på skolens fotballag skal ha voldtatt ei skolevenninne (16) mens klassekamerater sto og så på og filmet hendelsen. Bildet viser en demonstrasjon utenfor Jefferson County Courthouse i Steubenville 5. januar i år. Foto: Reuters/Drew Singer/NTB Scanpix og Privat Vis mer