Truer jenta med søksmål

Advokat Oscar Ihlebæk holder muligheten åpen for såkalte rettslige framstøt av en eller annen karakter mot ungjenta som hevder hun ble voldtatt av Terje Søviknes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skulle situasjonen om for eksempel en måneds tid gi grunnlag for det, så vil det sjølsagt bli vurdert, sier advokaten til Dagbladet. Ihlebæk understreker at han på det nåværende tidspunkt i saken ikke kan være mer konkret på dette punkt, men vil altså forbeholde seg retten til å komme tilbake til saken. Han sier det blir foretatt en løpende vurdering.

Ihlebæk sier at han er blitt oppringt av jenta som delte rom med den påstått voldtatte jenta under landsmøtet i Langesund.

- Romvenninnen forteller meg at det ikke var noe som tydet på at den nå 17 år gamle jenta hadde vært utsatt for voldtekt den natta. Hun virket hele tida blid, positiv og hyggelig.

Denne jenta har opplyst at de to også spiste frokost sammen dagen etter, og at 17-åringen ikke nevnte et ord om at hun skulle vært voldtatt om natta, sier Ihlebæk.

Advokaten sier at han nærmest ringes ned av personer som har et eller annet å fortelle i denne saken.

- Jeg ber om at de som ringer, skriver ned det de har å fortelle, og sender det til meg. Etter hvert vil jeg ta kontakt med politiet i den grad jeg kommer under vær med interessante opplysninger, sier han.

Jeg ønsker ikke på noen måte å blande meg inn i politiets arbeid. Men i den grad jeg mener etterforskingen bør suppleres, vil jeg tilskrive politiet, og be om at bestemte personer blir avhørt.

- Dette har jeg gjort i saker tidligere, og tror politiet er fornøyd med det, sier advokaten.

<B>«LØPENDE VURDERING»:</B> Terje Søviknes og hans advokat Oscar Ihlebæk går offensivt til verks overfor jenta som føler seg utsatt for seksuelt overgrep. Her er de to på vei inn på Ihlebæks kontor i Oslo mandag kveld.