Truer KrFs hjertebarn: Venstre vil fjerne kontantstøtten i Oslo

Og heller utvide tilbudet om gratis kjernetid i barnehagen, som et prøveprosjekt.

VIL PRØVE I OSLO:  Venstre-leder Trine Skei Grande vil starte et prøveprosjekt i Oslo for å fjerne kontantstøtten. Hun vil heller bruke pengene på å utvide tilbudet med gratis kjernetid i barnehagen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL PRØVE I OSLO: Venstre-leder Trine Skei Grande vil starte et prøveprosjekt i Oslo for å fjerne kontantstøtten. Hun vil heller bruke pengene på å utvide tilbudet med gratis kjernetid i barnehagen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fram mot valget kan det være duket for nok en frontkollisjon mellom samarbeidspartiene KrF og Venstre. Venstre prøver seg nemlig på en fjerning av KrFs hjertebarn kontantstøtten, igjen.

De forslår en prøveordning med å fjerne kontantstøtten i hovedstaden og heller bruk pengene på å gi mer gratis kjernetid i barnehagen for lavinntektsfamilier.

- Hvis Oslo vil gå for dette, så kommer vi til å «pushe» det gjennom budsjettforhandlingene, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

Prøveprosjekt Aldri i livet. Det var svaret fra KrF da Venstre ville skrote kontantstøtten for hele landet under budsjettforhandlingene i fjor. For KrF ville heller utvide kontantstøtten. De endte med at ingen av partiene fikk viljen sin.

- Da prøvde vi på hele nasjonen, men det må gå an å få til et prøveprosjekt for Oslo. For mange av utfordringene på dette området er jo nettopp i Oslo. Et prøveprosjekt vil kunne gi både Knut Arild og meg gode argumenter, men det vet vi ikke ennå. Det er mulig vi tar feil, men da finner vi i alle fall utav det, sier Skei Grande til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer