Truer matsyndere med kutt i lønna

Meny-sjef Christian Stabell Eriksen strammer tøylene etter matskandalen i høst. Butikksjefer vil miste bonus hvis rutinene ikke blir fulgt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meny satser hardt på å gjenopprette kundenes tillit til kjeden etter avsløringene om salg av ferskvarer som var gått ut på dato i flere av kjedens butikker.

Nå varsler ledelsen tettere kontroll med hver enkelt butikk. Stabell Eriksen har ansatt en egen «trygg mat-sjef», og vil straffe butikksjefene som ikke følger de nye rutinene.

Store sprik

- Vi kommer til å måle våre medarbeidere på trygg mat framover. Mange har bonus i tillegg til grunnlønn, og de endringene vi nå gjør, vil kunne påvirke bonusutbetalingene, sier Meny-sjefen til Dagbladet.

Dette kan han imidlertid bare bruke overfor NorgesGruppens ansatte - ikke overfor de selvstendige kjøpmennene som inngår i kjeden.

Dårlig oppfølging

I går la sjefkonsulent Odd Ture Wang fram de foreløpige konklusjonene fra rapporten til Veritas, som på kjedens eget initiativ har gransket rutinene.

Rapporten er ennå ikke helt ferdig, men Ture Wang pekte på klare mangler i butikkene.

- Det er varierende kompetanse og praksis med hensyn til trygg mat. Vi har ikke vært gode nok til å følge opp kjedens krevende ferskvarekonsept, sa Ture Wang.

Intern bruk

Han ville imidlertid ikke gå i detalj på hva Veritas hadde funnet i butikker de har sett på i Follo.

Menybutikker der fikk hard medfart etter Næringsmiddeltilsynets kontroller i høst.

På tross av løfter om full åpenhet vil ikke Veritas-rapporten bli tilgjengelig for pressen. Derimot vil Statens næringsmiddeltilsyn trolig få tilgang:

- Vi har ingenting å skjule. Men rapporten er et internt redskap, sier Stabell Eriksen.

MENY-SJEF: Christian Stabell Eriksen.