Truer med å angripe USA

Nord-Korea kan komme til å slå til preventivt mot amerikanske styrker først i stedet for å sitte og vente på å bli angrepet av USA, sier en talsmann for regimet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Korea advarer nå USA mot å sende flere tropper til området. På tirsdag sa talsmenn for USA at Washington vurderer å øke de militære styrkene i Stillehavet. Nord-Korea tar det som et tegn på at en krig mot Irak ikke vil stoppe amerikanerne fra å forsøke å stanse landets atomvåpenprogram.

- USA sier at etter Irak er det vår tur, sier visedirektør Ri Pyong-gap i det nordkoreanske utenriksdepartementet til den britiske avisen The Guardian. Han sier at landet ikke kommer til å sitte og vente på å bli angrepet.

- Men vi har våre mottiltak. Preventive angrep er ikke bare USAs eksklusive rett.

Den diplomatiske krisen mellom USA og Nord-Korea oppsto i oktober, da landet ifølge amerikanske talsmenn innrømmet å ha gjenopptatt sitt kjernefysiske program. Selv hevder landet at reaktorene er startet for å lage strøm.

USA stanset sine oljeleveranser, og nordkoreanerne svarte med å kaste ut inspektørene fra Det internasjonale atomenergibyrået og trekke seg fra den internasjonale ikkespredningsavtalen for atomvåpen.

Kommentaren kom bare en dag etter at den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang var preget av flyangrepøvelse. Byens gater ble renset for folk. Samtidig er det uklart hvorvidt Nord-Korea har startet opp Yongbyon-reaktoren som kan produsere plutonium til atomvåpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer