I STRID MED STRAFFELOVEN:  Advokat John Christian Elden sier de vil anmelde staten for hallikvirksomhet om vedtaket blir stående. Foto: 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
I STRID MED STRAFFELOVEN: Advokat John Christian Elden sier de vil anmelde staten for hallikvirksomhet om vedtaket blir stående. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Truer med å anmelde staten for hallikvirksomhet

Skatteetaten krever 1,2 millioner kroner av en kvinne fordi hun ikke oppga inntektene fra prostitusjon på selvangivelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 29 år gamle kvinnen har innrømmet at hun jobbet som prostituert i årene 2006 til 2010, men sier hun var i god tro når hun ikke oppga inntektene.

Skatt øst er uenig og mener den litauiske kvinnen skal betale merverdi- og tilleggsavgift av over 3,3 millioner kroner, skriver VG.

Kvinnens advokat, John Christian Elden, sier det ikke er adgang for staten til å kreve inn deler av inntekter som er tjent på prostitusjonsvirksomhet.

- Dette vil være i strid med straffeloven og kan straffes som hallikvirksomhet. Bestemmelsen er satt opp slik at den beskytter dem som er nødt til å prostituere seg, slik at de skal kunne få beholde sine inntekter, sier Elden til avisa.

Momskrav mot prostituerte har aldri vært behandlet av en norsk domstol, og en eventuell rettssak vil derfor være historisk.

- Blir skattevedtaket stående, vil vi anmelde staten for hallikvirksomhet, sier Elden.

- Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker, men all næringsvirksomhet er skatte- og momspliktig. Det er ikke noe unntak for prostitusjon, sier skattekrimsjef Jan Egil Kristiansen i Skatt øst.

(NTB)