Truer med å bruke makt i Elfenbenskysten

Representanter for 15 vestafrikanske land advarte president Laurent Gbagbo om at de vil bruke makt dersom han ikke trekker seg.

SPENT: En soldat holder vakt mens Laurent Gbagbos supportere demonsterer. Foto: REUTERS/Luc Gnago
SPENT: En soldat holder vakt mens Laurent Gbagbos supportere demonsterer. Foto: REUTERS/Luc Gnago Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Representanter for 15 vestafrikanske land advarte fredag Elfenbenskystens sittende president Laurent Gbagbo om at de vil bruke makt dersom han ikke trekker seg.

Ledere fra de 15 medlemslandene i den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS var fredag samlet til krisemøte om den spente situasjonen i Elfenbenskysten.

- Dersom Gbagbo ikke etterkommer kravet om å fratre, vil vi ikke ha noe annet valg enn å foreta oss noe, inkludert bruk av legitim makt, for å oppnå målene til det ivorianske folket, heter det i sluttkommunikeet fra møtet i den nigerianske hovedstaden Abuja.

Spent Situasjonen i Elfenbenskysten er svært spent på grunn av konflikten mellom Alassane Ouattara og president Laurent Gbagbo. Begge hevder at de vant presidentvalget i slutten av november. Både FN og vestlige land mener Ouattara vant valget.

Ifølge FN skal over 170 mennesker ha blitt drept i landet den siste uka.

- Noe kompromiss kommer ikke på tale. Gbagbo må tre tilbake, sa den nigerianske utenriksministeren Odein Ajumogobia før møtet i ECOWAS startet.

De 15 landene i ECOWAS kommer til å sende en delegasjon til Gbagbo for å få ham til å fratre. Landenes militære ledere skal å ha et møte hvor de skal planlegge en eventuell aksjon mot Gbagbo, går det fram av vedtaket gjort på ECOWAS møte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer