Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med å drepe journalisten

Den amerikanske journalisten Daniel Pearl vil bli henrettet i løpet av 24 timer, heter det i en ny e-post. I USA venter kona om tre måneder deres første barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med den nye trusselen, mottok også mediene nye bilder av Pearl, melder CNN.

Hjemme i USA sitter hans kone, Marianne. Hun venter om tre måneder parets første barn og sier at hun ikke har sovet på seks dager.

- Jeg er ikke desperat, for hvis jeg ikke tror på muligheten for en dialog her, kan jeg slutte å tro på alt. Det kan jeg ikke, for jeg er gravid, sier Marianne Pearl.

Hun er selv journalist og er ofte med mannen på journalistoppdrag. Hun ble derimot hjemme denne gangen på grunn av barnet de to venter.

Spionanklages

Reporteren fra Wall Street Journal ble bortført i Karachi for en uke siden. Senere har hans angivelige kidnappere publisert bilder av en lenket Pearl med en revolver mot hodet.

En gruppe som kaller seg Nasjonal bevegelse for gjenopprettelse av Pakistans suverenitet har underskrevet begge e-postene. Først anklaget avsenderne Pearl for å være CIA-agent.

I gårsdagens email heter det at han arbeidet for den israelske etterretningstjenesten Mossad.

- Derfor vil vi hennrette ham innen 24 timer hvis ikke Amerika innfrir våre krav, heter det i e-posten.

Kidnapperne forlanger at USA skal stille advokater til rådighet for pakistanere som er anholdt for terrorisme. Gruppen oppfordrer samtidig alle amerikanske journalister til å forlate Pakistan i løpet av tre dager.

- Alle som blir her lenger, kan bli rammet, heter det.

Wall Street Journal har kategorisk benektet at Pearl arbeider for CIA eller noen annen myndighet i USA eller andre land.

- Han er en reporter - og ikke noe mer enn det, uttaler avisa i en pressemelding.

Arrestasjon

Pakistanske myndigheter har gjort visse etterforskningsframskritt i jakten på kidnapperne. I går kveld ble Sheikh Mubarik ali Gilani arrestert. Han leder en fundamentalistisk islamsk gruppe og er mannen Pearl hadde en intervjuavtale med onsdag i forrige uke.

- Vi har arrestert den hovedmistenkte, sier Pakistans innenriksminister.

Myndighetene vet foreløpig ikke hvor kidnapperne og Daniel Pearl befinner seg.

KIDNAPPET: Amerikanske Daniel Pearl vil bli drept i løpet av 24 timer, hevder kidnapperne i en e-post som ble sendt i går kveld.
Hele Norges coronakart