Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med å ekskludere «skjenketannlege»

Ville gi en liten «knert» til nervøse pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tannlege Thor Fredrik Hoff har søkt om skjenkebevilling for å kunne servere en liten «knert» til nervøse pasienter. Nå trues han med eksklusjon av Buskerud Tannlegeforening.

Foreningen ser nemlig ikke med blide øyne på den noe uortodokse tannlegens søknad om skjenkebevilling, og han trues nå med eksklusjon fra tannlegeforeningen hvis ikke skjenkesøknaden trekkes.

- Etter vår mening vil det være uetisk av en tannlege å skjenke alkohol til sine pasienter. Det er ikke riktig at vi som helsepersonell oppfordrer folk til å bruke alkohol. Det er ikke forenlig med en tannleges virksomhet. Det er andre medikamenter som kan brukes for å dempe angst, sier leder Tom Stokke i Buskerud Tannlegeforening Tom Stokke til Drammens Tidende.

Stokke mener i tillegg at en slik søknad svekker tannlegenes seriøsitet.

- Jeg har fått inntrykk av at tannlegeforeningen er positiv til min skjenkesøknad, derfor er jeg forbauset over dette utspillet, sier Thor Fredrik Hoff, som hevder han har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra kolleger landet over.

- Mange har fortalt at de har skjenket alkohol til sine pasienter uten å ha bevilling, sier han.

(NTB)

VIL HA SJENKEBEVILLING: Tannlege Thor Fredrik Hoff. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
VIL HA SJENKEBEVILLING: Tannlege Thor Fredrik Hoff. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
image: Truer med å ekskludere «skjenketannlege»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!