Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med å gå - regjeringskrise i dag?

Sveriges statsminister Stefan Löfven vil ikke styre dersom opposisjonens budsjett blir vedtatt.

BUDSJETTDRAMA: Sverigedemokraterna vil i dag gi beskjed om de vil stemme for det borgerlige budsjettforslaget. Sveriges statsminister Stefan Löfven vil ikke styre på et borgerlig budsjett, og vil enten skrive ut nyvalg eller presse fram forhandlinger med den borgerilge blokken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BUDSJETTDRAMA: Sverigedemokraterna vil i dag gi beskjed om de vil stemme for det borgerlige budsjettforslaget. Sveriges statsminister Stefan Löfven vil ikke styre på et borgerlig budsjett, og vil enten skrive ut nyvalg eller presse fram forhandlinger med den borgerilge blokken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverigedemokraterna (SD) skal i dag gi beskjed om hvorvidt de vil stemme for den borgerlige Alliansens budsjettforslag. Det kan i så fall sende landet ut i regjeringskrise.

- Om det budsjettet skulle vinne er det uaktuelt å bli sittende. Det skjer ikke, sier Löfven til Dagens Nyheter.

Nyvalg? Dersom Alliansen skulle få flertall for sitt budsjett, kan regjeringen velge å skrive ut nyvalg. Det kan tidligst gjøres 29. desember. Löfven kan også velge å oppløse regjeringen.

Presse fram forhandlinger Men trolig vil statsministeren forsøke å presse partiene i den borgerlige blokken til forhandlingsbordet.

- De var veldig tydelige i valgkampen på at de ikke ville samarbeide med SD. Av den grunn er vi nødt til å finne løsninger over blokkgrensene, sier Löfven. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling