Truer med å gå av

Kværner-sjef Kjell Almskog truer med å gå av hvis ikke de største aksjonærene støtter hans strategi i kampen mot Røkke-dominerte Aker Maritime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Almskog har denne uken besøkt de største aksjonærene i Kværner, med unntak av Aker Maritime. I møtene har Almskog redegjort for strategien til Kværners administrasjon og styre. Denne strategien inkluderer ikke en fusjon med Aker Maritime. Kværner-ledelsen ønsker i stedet å ekspandere internasjonalt for å bli blant de fem til ti største leverandørene til oljeindustrien.

En av aksjonærene som har fått besøk bekrefter at Almskog ga signaler om at han ville trekke seg dersom han ikke fikk oppslutning om denne strategien, skriver Dagens Næringsliv. Aksjonæren sier også at alt annet ville være unaturlig for en konsernsjef som så sterkt har gått inn for en strategi som er i strid med strategien til den største aksjonæren, Aker Maritime.

KREVER STØTTE: Kværner-sjefen krever full oppslutning i kampen mot Kjell Inge Røkke. Hvis ikke, går han.Foto: SCANPIX
KREVER STØTTE: Kværner-sjefen krever full oppslutning i kampen mot Kjell Inge Røkke. Hvis ikke, går han.Foto: SCANPIX Vis mer
KREVER STØTTE: Kværner-sjefen krever full oppslutning i kampen mot Kjell Inge Røkke. Hvis ikke, går han.Foto: SCANPIX