Mistillit mot Lan Marie Berg

Truer med å gå av

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har gjort det klart at hele byrådet i Oslo vil gå hvis det blir mistillit mot byråd Lan Marie Berg (MDG).

TRUER MED Å GÅ: Byrådsleder Raymond Johansen varsler at han vil stille kabinettsspørsmål hvis mistillitsforslaget mot byråd Lan Marie Berg (MDG) får flertall. Altså at hele byrådet går av. Video: Oslo kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byrådets støtteparti Rødt kunngjorde allerede i går at de ikke har tillit til Lan Marie Berg (MDG). Dermed har flertallet av bystyret ikke tillit til henne etter budsjettsprekken på fem milliarder kroner.

- Bystyret kontrollfunksjon overfor byrådet er helt sentralt i det demokratiske systemet i Oslo, sier Raymond Johansen (Ap) på bystyremøtet onsdag.

Gruppeleder for Rødt i Oslo, Eivor Evenrud, sier på møtet at de står fast på å stemme for mistillit mot Berg. Raymond Johansen gjør det imidlertid klar at han støtter Berg.

- Mistillitsforslaget begrunnes særlig med brudd på informasjonsplikten, men det stilles også spørsmål ved kontrollen og styringen av dette prosjektet fra byrådens side har vært god nok. Det mener jeg at den har vært, sier Johansen.

Han mener imidlertid at argumentasjonen om brudd på informasjonsplikten ikke holder mål. Byrådslederen sier også at den store endringen i kostnadsestimatet skyldes forhold som også er utenfor kommunens kontroll.

- Basert på det jeg nå har orientert bystyret om, er det etter min oppfatning ikke grunnlag for å konstatere at byråden har brutt opplysningsplikten. Om det er informert tilstrekkelig og tidlig nok til å tilfredsstille bystyrets forventninger, er selvsagt opp til bystyret selv å vurdere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer