Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med å gå

Statminister Kjell Magne Bondevik varslet i formiddag at han kommer til å stille kabinettspørsmål under den siste dagen av finansdebatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik sa at regjeringen vil gå av hvis de ikke får gjennomslag for sitt forslag på statsbudsjett for neste år. Han ser ikke noe galt i å bruke kabinettspørsmål for å få gjennomslag for sitt budsjett, melder NRK.

Fremskrittspartiet unnlot å kommentere regjeringens varslede kabinettsspørsmål ved starten av onsdagens finansdebatt.

Partiformann Carl I. Hagen gikk i sin replikk etter statsminister Kjell Magne Bondeviks innlegg til sterkt angrep på regjeringens motstand mot å bruke mer oljepenger. Men han ga ingen signaler om hvordan Frp vil stille seg når statsministeren truer med regjeringens avgang for å få statsbudsjettet vedtatt, melder NTB.

- Problem for landet

- Det er et problem for både regjeringen og landet at det ikke blir flertall for budsjettet, selv om det kan bli flertall for at regjeringen skal overleve, sa Arbeiderpartiets parlamentariske leder Jens Stoltenberg.

- Kabinettspørsmålet tvinger representanter til å stemme for noe de er i mot, sa Stoltenberg.

Bondevik holdt fast ved at kabinettsspørsmål er et sterkt, men normalt virkemiddel i det parlamentariske systemet. Det bør ikke brukes for ofte, men statsbudsjettet er en så viktig sak at det kan være berettiget å bruke, mente han.

    - Budsjettbehandlingen demonstrerer at regjeringen holdes i live ved bruk av respirator, og Carl I. Hagen har fingeren på knappen, sa SVs leder Kristin Halvorsen ifølge NTB.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!