Truer med å halshogge dem i dag

I går skar terroristene hodet av amerikanske Eugene. I dag går en ny frist ut for landsmannen Jack og britiske Kenneth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det amerikanske gisselet Eugene Armstrong ble i går halshogd på grusomste vis.

Terroristene skar hodet av det gråtende og livredde offeret, mens det hele ble fanget på film.

Seint i går kveld ble den ni minutter lange videoen publisert på ei nettside som tidligere er brukt av islamistiske terrorister i Irak. Opptaket viser Armstrong i en oransje kjeledress sittende foran fem maskerte kidnappere. Over er et banner med innskriften til terrorgruppa Tawhid og Jihad - Enhet og Hellig krig. Mannen i midten leser opp en erklæring, og skjærer deretter av amerikanerens hode bakfra. Som en bestialsk gest plasseres deretter hodet oppå den døde kroppen.

En amerikansk talsmann bekrefter overfor AP at levningene etter Armstrong er funnet, men CIA fortsetter likevel å granske videoen for å forsikre seg om at den er ekte.

Eugene Armstrong ble kidnappet på torsdag, sammen med landsmannen Jack Hensley og briten Kenneth Bigley. På lørdag sendte kidnapperne ut en video der de truet med å drepe de tre dersom ikke alle muslimske kvinner i fengsel i Irak ble løslatt innen 48 timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.