Truer med å halshogge sørkoreansk gissel

En irakisk gruppe truer med å halshogge et sørkoreansk gissel dersom ikke Sør-Korea slutter å samarbeide med USA i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trusselen ble framsatt i et videoopptak vist på TV-kanalen Al-Jazeera søndag.

- Vi ber dere trekke styrkene deres ut av vårt land, og ikke sende flere styrker. Hvis ikke vil vi sende dere denne koreanerens hode, sa en av kidnapperne som sto sammen med flere andre rundt gisselet.

- Hvis Gud vil, vil hodet til deres soldater bli sendt dere etterpå, la kidnapperen til.

Frist

Kidnapperne gir Sør-Korea en frist på 24 timer fra søndag kveld, til å omgjøre beslutning om å sende soldater til Irak. Sør-Korea har allerede 660 ingeniører og medisinsk personell i Irak, og regjeringen kunngjorde før helga at den vil starte utplasseringen av 3.000 soldater i de kurdiske områdene Nord-Irak i august.

Etter et krisemøte i det nasjonale sikkerhetsrådet om saken, opplyste den sørkoreanske regjeringen mandag at de ikke kommer til å gi etter for kidnappernes krav.

Ber for sitt liv

Opptaket viser den bortførte sørkoreaneren som skriker i kamera: «Vær så snill, kom dere ut herfra. Jeg vil ikke dø. Mitt liv er viktig».

Ifølge Al-Jazeera oppga den 33 år gamle mannen at han heter Kim Sun-il. Han skal ha reist til Irak nylig på oppdrag for det sørkoreanske firmaet Gana General Trading Company.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.