Truer med å kidnappe barna

Barna til Anooshe Gholam har politibeskyttelse døgnet rundt av frykt for at de skal bli kidnappet. Moren ble drept utenfor politihuset i Kristiansund 26. april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimesteren i Nordmøre og Romsdal politidistrikt tar kidnappingstruslene mot de to barna til Anoshe Gholam (25) alvorlig.

- Sikkerheten til barna er mitt ansvar og det tar jeg på alvor. De har vært under politibeskyttelse siden drapene, opplyser politimester Arnstein Nilssen til Dagbladet.no.

Politiet vil ikke gå i detalj om hvorfor barna er under konstant politibeskyttelse, men legger ikke skjul på at de tar saken alvorlig.

Redde dem fra vantro

Etter drapene forklarte kilder til Dagbladet at de to sønnene til Anooshe står i overhengende fare. Barnefaren som etterforskes for å ha drept Anooshe skal ha innflytelsesrike venner og familie.

- Vi vet med sikkerhet at det planlegges å kidnappe barna. Anooshes ektemann og hans familie viser ingen nåde, fortalte kilder til Dagbladet dager etter drapet.

- Som far til barna kan Shamsi aldri akseptere at guttene tas fra ham og at de vokser opp hos folk som ikke tilhører islam. Nordmenn lever, slik han ser det, uten moral.

- Han og familien må derfor «redde barna fra de vantro» og kidnappe dem tilbake til det muslimske samfunnet. Husk at ektemannen drepte sin egen kone fordi han mente at hun levde et uverdig liv.

Be om penger

Politimester Nilssen sier at han vurderer å be Politidirektoratet om pengestøtte etter at straffesaken mot barnefaren er ferdig. Det er kostbart å passe på barna, og saken er ennå ikke ferdig etterforsket.

- Det vil koste penger, sier Nilssen og vurderer å ta opp saken med direktoratet.

<B>DREPT UTENFOR POLITIHUSET: Anooshe ble drept da hun var på vei inn i politihuset den 26. april i år.