Truer med å kle seg nakne

150 kvinnelige aktivister har klart å stoppe produksjonen på en oljerigg I Nigeria. Trusselen om å ta av seg klærne var nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnene kjemper for rettighetene til befolkningen i området, og krever at oljeselskapet skal gi deres ektemenn jobb på riggen.

- Vårt våpen er nakenheten, sier talskvinne Helen Oderworitse.

Det holdt i massevis.

Stor fornærmelse

Rundt 150 kvinner, mellom 30 og 90, har blokkert inngangspartiet til Chevron Texacos plattform. De har stengt porten, flystripa og landingsplassen for helikopter med trusselen om å kle av seg. Området rundt består bare av sump.

De krever at inntektene fra oljevirksomheten skal brukes på infrastruktur i Nigerias fattige regioner. Kvinnene vil blant annet ha elektrisitet til sine landsbyer, melder The Daily Telegraph.

Ifølge avisa er kvinnelig nakenhet en stor fornærmelse blant stammefolket rundt Niger-deltaet. Bare trusselen var nok til å stoppe produksjonen i helga.

Omkring 200 ansatte fikk lov til å forlate stedet etter deres tre-ukers-skift var over på søndag. Men ingen nye arbeidere fikk komme på vakt.

Gammel konflikt

Protester er vanlig rundt oljeriggene i området. Innbyggerne kjemper stadig for bedre behandling fra oljeselskapene og myndighetene. Men dette er første gangen trusselen har bestått av kvinnelige attributter.

På midten av 90-tallet fikk kampen internasjonal oppmerksomhet etter at ni ledere fra stammen Ogoni inkludert forfatteren Ken Saro Wiwa ble hengt etter protester mot Shell.

Når produksjonen kan starte opp igjen på et av landets mest innbringende oljerigger er foreløpig helt uklart.

<B>BEHOLDER KLÆRNE PÅ ENNÅ:</B> Bare trusselen om nakne kvinner har stoppet produksjonen på en oljerigg i Nigeria.