Du leser nå Dagbladet Pluss

Truer med å kutte Nav-trygd - hvis du ikke vil jobbe

Arbeidsminister Robert Eriksson ser nye løsninger.

PROVOSERT: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson provoseres av at folk som kan arbeide ikke vil. — Dersom de ikke benytter seg av de tilbudene de får, kan det være aktuelt å kutte trygden deres, enten helt eller delvis, sier han. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PROVOSERT: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson provoseres av at folk som kan arbeide ikke vil. — Dersom de ikke benytter seg av de tilbudene de får, kan det være aktuelt å kutte trygden deres, enten helt eller delvis, sier han. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Langt sterkere fokus på brukere, mindre skjemavelde og mer makt til de lokale Nav-kontorene. Dette er noen av punktene i arbeidsminister Robert Erikssons plan.

- Norge har verdens beste velferdssamfunn med Nav som selve motoren i systemet. Min utfordring er å gi Nav nok styrke til å opprettholde velferden i framtida, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

- Alle 19 000 ansatte er det viktigste verktøyet vi har for å lykkes for å øke sysselsettingen og skape et robust velferdssamfunn for de som trenger det mest, sier han.

Ikke bærekraftig

Eriksson mener at velferdsstaten som er bygd opp av sosialdemokratiet ikke er bærekraftig over tid.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.