Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med å kutte strømmen i rettslokalet

Kultursenteret mangler betaling fra myndighetene for sju rettsdager i Kongo-saken.

KAN BLI MØRKT: Dersom strømleverandøren gjør alvor av truslene om å kutte strømmen, vil det bli vanskelig å få gjennomført ankesaken mot Tjostolv Moland og Joshua French. Foto: Espen Røst/Dagbladet
KAN BLI MØRKT: Dersom strømleverandøren gjør alvor av truslene om å kutte strømmen, vil det bli vanskelig å få gjennomført ankesaken mot Tjostolv Moland og Joshua French. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KISANGANI/OSLO (Dagbladet): Det franske kultursenteret, som leide ut lokalene sine til rettssaken mot Tjostolv Moland og Joshua French, mangler betaling fra myndighetene for sju av de ni dagene rettssaken pågikk.

De har ikke fått betalt strømregningen, og nå truer strømleverandøren med å mørklegge lokalet.
De tok 200 dollar dagen i leie, og har til nå bare fått 400 dollar.
- De truer med å kutte strømmen, de vil utnytte situasjonen, sier bestyrer Bernadette Kakasi til Dagbladet.

- Hva gjør dere med dette?
- Vi kan ikke gjøre noe med det. De har kun betalt for to dager og skulle betalt for ni, sier hun.

I sted var etterforskningsleder Roger Wavara i kulturhuset for å levere et dokument.
- Jeg spurte ham om hvorfor de ikke hadde betalt og fikk til svar at det var opp til guvernøren, sier hun til Dagbladet.

Ankesaken mot de to skal etter planen starte i morgen, men dersom lokalene blir strømløse kan dette bli vanskelig, for ikke å si umulig.

Kultursenteret sponses av den franske staten, og i ettermiddag ble saken klaget inn for den franske ambassaden i håp om å få en løsning.

Advokat Morten Furuholmen kom til Kongo i går, med kofferten full av klær til de to drapsdømte, for å bistå dem i ankesaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling