Truer med å skyte ulv i Østfold

Foreningen Våre Rovdyr tar avstand fra ulve-aksjonen i Østfold som vil skyte ulv i fylket og sette i verk represalier mot personer som melder fra til politiet om ulovlig ulvefelling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulovlig felling av ulv har en strafferamme på seks år, og de som oppfordrer til slike handlinger, bør være klar over hva slags straff man kan pådra seg, mener man i Våre Rovdyr.

Alle grunneierforeningene og jaktlagene i Østfold har skrevet under på en kampanje mot ulv og vil ta loven i egne hender dersom det kommer ulv til fylket.

- Dersom myndighetene påtvinger oss ulv, så vil de første jaktlagene gå ut. Og hvis noen utover bygdene slarver, så kan vedkommende gjøre som Odd Lindberg, å dra til Sverige med en gang, sier Ole Jakob Langeland som leder Østfold-aksjonen mot ulv.

Ifølge myndighetene er det allerede ulv i Østfold. Ifølge Våre Rovdyr er ulvene i Sarpsborg/Våler-området den eneste helnorske familiegruppen i Østfold. Ulveparet her skal også ha fått valper i år.

- Det er skremmende at det skal så lite til før enkelte personer med bæretillatelse for våpen mister enhver kontroll og bakkekontakt, heter det i en uttalelse fra Våre Rovdyr.

Jusprofessor Carl August Fleischer sier at det er meget alvorlig at noen truer folk som vil melde fra til politiet om ulvedrap med straffereaksjoner og utfrysing.

- Dette er et fullstendig uakseptabelt påfunn i et demokratisk samfunn. Det er greit at man har sin mening, men man kan ikke true meningsmotstandere på denne måten, sier Fleischer til NRK.

(NTB)