Truer med å sprenge bygningen

40 bevæpnede menn har tatt seg inn i et teater i Moskva og tatt publikum som gisler. Skudd har blitt avfyrt, og angriperne truer med å sprenge bygningen. - Vi har ikke kommet til Moskva for å overleve, men for å dø, sier angriperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

07.15 norsk tid hørte politiet som omringer teateret i Moskva en kraftig eksplosjon. Ifølge gisseltakerne kastet de en granat inn i et tomt rom i teateret.

Tsjetsjenernes egen hjemmeside hevder at gisseltakerne har skutt og drept to russiske agenter som var på vei inn i bygningen. Ifølge hjemmesiden skal en ung dame ha prøvd å komme seg inn i bygningen for å skaffe informasjon om situasjonen. Da hun ikke adlød ordren om å forsvinne, bestemte gisseltakerne seg for å skyte henne. Et par timer senere skal en annen agent ha prøvd å bløffe seg inn i teateret ved å spille full. Han skal også ha blitt skutt og drept. Ingen av disse opplysningene er bekreftet av russerne.

Den amerikanske ambassaden i Moskva hevder at det fortsatt befinner seg en amerikaner inne i bygningen, og gisseltakerne bekrefter at de har identifisert 10 mennesker som ikke er russere. Disse vil ifølge tsjetsjenerne bli satt fri. De hevder også at alle barn har blitt evakuert fra teateret. De 3 siste skal ha blitt sluppet fri i syvtiden i morges.

En av reporterne til nyhetsbyrået Interfax er inne i teateret. Hun har via telefon rapportert at publikum ikke får forlate bygningen, og at det har blitt avfyrt skudd. Det er så langt ikke meldt om sårede eller drepte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer