Truer med å starte sultestreiken igjen

Afghanerne anklager Bjarne Håkon Hanssen for løftebrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Zahir Athari, talsmann for mange av de afghanske asylsøkerne i Norge, sendte torsdag kveld ut en pressemelding der han protesterer kraftig mot hvordan det han oppfatter som løfter fra regjeringen  har blitt fulgt opp.

- Dersom den prosessen vi ble forespeilet ikke en gang er verdt papiret som brevet fra departementet er skrevet på, må vi for vår del vurdere om vi må gjenoppta sultestreiken, skriver han, og fortsetter:

- For det første har de bestemt å tvangsutsende to menn på fredag. Den ene har tilknytning til provinsen Lagman som ligger øst for Kabul i et område med sterk Taliban-virksomhet. Den andre har bodd i Kabul, men har nå ikke noe nettverk der. Begge disse deportasjonene er i strid med lovnaden som ble gitt, mener Athari.

Talsmannen kritiserer også håndteringen av afghanerne som ikke har noen tilknytning til hovedstaden i landet - som ikke skal sendes ut før tidligst neste år, om i det hele tatt.

- Departementet sier at vi skal stues sammen på et ventemottak som er bygd for 100 personer og fratas arbeidstillatelse og muligheter til oppplæring og andre aktiviteter. Dette er også en forhåndsdom over disse, som bryter lovnaden om at de skulle ha mulighet til å få tatt opp igjen sine saker og eventuelt få opphold i Norge, sier Athari

Tirsdag kveld ble han hyllet av de jublende sultestreikende for det de oppfattet som en seier etter den desperate aksjonsformen, som da ble avsluttet.

<B>FRONTER SAKEN:</B> Zahir Athari er ikke fornøyd med situasjonen etter at sultestreiken ble avsluttet for to dager siden.