Truer med å stenge luftrommet for vestlige flyselskaper

Forbyr ukrainske selskaper å fly over landet.

TRUER MED FLYFOBUD: Russlands president Vladimir Putin. REUTERS/Alexei Nikolskyi/RIA Novosti/Kremlin
TRUER MED FLYFOBUD: Russlands president Vladimir Putin. REUTERS/Alexei Nikolskyi/RIA Novosti/Kremlin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russland forbyr ukrainske flyselskaper å fly over landet, opplyste Russlands statsminister Dmitrij Medvedev i dag.

Russland truer med å innføre samme forbud for amerikanske og europeiske flyselskap, og spesifiserer at dette vil ramme de selskapene som flyr til Asia hardt, fordi de ikke får fly over landet.

Flyr som normalt - Vi ble kjent med denne informasjonen på mandag, men har den kun fra russiske aviser, og ikke mottatt noen offisiell informasjon. Vi flyr derfor som normalt til Russland og gjennonm Russland til Asia, sier pressekontakt og kommunikasjonsrådgiver Tormod Sandstø i SAS til Dagbladet

- Vi følger denne typen informasjon med interesse, og har god kontakt med andre europeiske flyselskap. Men foreløpig avventer vi og flyr som normalt, legger han til.

Norwegian forteller at de foreløpig ikke har mottatt noe informasjon om truslene om flyforbud.

- Vi har lest om dette i media, men ikke mottatt noen offisiell informasjon fra russiske myndigheter. Ruta vår fra Oslo til St. Petersburg går derfor som normalt, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagbladet.

Sanksjoner EU og USAs økonomiske sanksjoner mot Russland har blant annet ført til at det russiske lavprisselskapet Dobrolyot har stanset alle sine flyginger. Årsaken var at flyselskapet ikke hadde råd til å fortsette, etter å ha mistet flere kontrakter med europeiske partnere.

President Vladimir Putin varslet i går at det ville komme nye sanksjoner.

Det skjer samtidig som Russland innfører et importforbud for en rekke matvarer fra Norge, EU, USA, Canada og Australia.

Forbudet og truslene om å stenge luftrommet er en reaksjon på de vestlige sanksjonene mot Russland som ble innført i forrige uke på grunn av Russlands rolle i krigføringen i Ukraina.

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer