Truer med å stenge Tusenfryd. - Urimelig at vi skal lage tiltaksplan på én dag

Arbeidstilsynet hadde tilsyn på Tusenfryd dagen etter ulykken og pålegger parken å finne årsaken.

ALVORLIG SKADD: En 18 år gammel Tusenfryd-ansatt ble alvorlig skadd i forbindelse med attraksjonen «Supersplash» torsdag. Dagen etter hadde Arbeidstilsynet tilsyn i parken og pålegger Tusenfryd å finne årsaken og utforme en tiltaksplan.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ALVORLIG SKADD: En 18 år gammel Tusenfryd-ansatt ble alvorlig skadd i forbindelse med attraksjonen «Supersplash» torsdag. Dagen etter hadde Arbeidstilsynet tilsyn i parken og pålegger Tusenfryd å finne årsaken og utforme en tiltaksplan. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag ble en 18 år gammel Tusenfryd-ansatt alvorlig skadd da han fikk beinet i klem under en av båtene på berg-og dalbanen «Supersplash» skulle starte å kjøre. Dagen etter, fredag, gjennomførte Arbeidstilynet tilsyn i parken og sier i en foreløpig tilsynsrapport at Tusenfryd har brutt arbeidsmiljølovens bestemmelser om kartlegging, risikovurdering, tiltak og plan. - Under tilsynet kom det frem at arbeidsgiver ikke har kartlagt arbeidsulykken. Arbeidsgiver har heller ikke foretatt en risikovurdering, iverksatt nødvendige tiltak eller utarbeidet plan med frist for gjennomføring av tiltak, heter det i rapporten. Arbeidstilsynet har også vedtatt at attraksjonen «Supersplash» ikke får åpne før Tusenfryd har kartlagt årsaken til arbeidsulykken og pålegger parken til å gjøre en risikovurdering og på bakgrunn av denne iverksetter tiltak. Tusenfryd har fått til 5. oktober å svare. - Det som kommer fram i Arbeidstilsynets rapport er helt i tråd med hva vi har kommunisert siden ulykken. Vi vil holde attraksjonen stengt inntil årsakssammenheng er kjent. Vi skal gjennomføre de nødvendige tiltak som Arbeidstilsynet i sin rapport krever. Det vi stiller spørsmålstegn ved er om det har forekommet brudd. Siden vi sagt attraksjonen skal holde stengt inntil videre, virker det er urimelig å forvente at det skal foreligge en tiltaksplan allerede dagen etter ulykken, mindre enn 24 etter at det skjedde. Det er flere hensyn å ta og vi mener en forhastet tiltaksplan vil være en dårlig plan, sier administrerende direktør Bjørn Håvard Solli i Tusenfryd til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer