<strong>ALVORLIG SKADD:</strong> En 18 år gammel Tusenfryd-ansatt ble alvorlig skadd i forbindelse med attraksjonen «Supersplash» torsdag. Dagen etter hadde Arbeidstilsynet tilsyn i parken og pålegger Tusenfryd å finne årsaken og utforme en tiltaksplan.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ALVORLIG SKADD: En 18 år gammel Tusenfryd-ansatt ble alvorlig skadd i forbindelse med attraksjonen «Supersplash» torsdag. Dagen etter hadde Arbeidstilsynet tilsyn i parken og pålegger Tusenfryd å finne årsaken og utforme en tiltaksplan. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Truer med å stenge Tusenfryd. - Urimelig at vi skal lage tiltaksplan på én dag

Arbeidstilsynet hadde tilsyn på Tusenfryd dagen etter ulykken og pålegger parken å finne årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag ble en 18 år gammel Tusenfryd-ansatt alvorlig skadd da han fikk beinet i klem under en av båtene på berg-og dalbanen «Supersplash» skulle starte å kjøre.
 
Dagen etter, fredag, gjennomførte Arbeidstilynet tilsyn i parken og sier i en foreløpig tilsynsrapport at Tusenfryd har brutt arbeidsmiljølovens bestemmelser om kartlegging, risikovurdering, tiltak og plan.
 
- Under tilsynet kom det frem at arbeidsgiver ikke har kartlagt arbeidsulykken. Arbeidsgiver har heller ikke foretatt en risikovurdering, iverksatt nødvendige tiltak eller utarbeidet plan med frist for gjennomføring av tiltak, heter det i rapporten.
 
Arbeidstilsynet har også vedtatt at attraksjonen «Supersplash» ikke får åpne før Tusenfryd har kartlagt årsaken til arbeidsulykken og pålegger parken til å gjøre en risikovurdering og på bakgrunn av denne iverksetter tiltak. Tusenfryd har fått til 5. oktober å svare.
 
- Det som kommer fram i Arbeidstilsynets rapport er helt i tråd med hva vi har kommunisert siden ulykken. Vi vil holde attraksjonen stengt inntil årsakssammenheng er kjent. Vi skal gjennomføre de nødvendige tiltak som Arbeidstilsynet i sin rapport krever. Det vi stiller spørsmålstegn ved er om det har forekommet brudd. Siden vi sagt attraksjonen skal holde stengt inntil videre, virker det er urimelig å forvente at det skal foreligge en tiltaksplan allerede dagen etter ulykken, mindre enn 24 etter at det skjedde. Det er flere hensyn å ta og vi mener en forhastet tiltaksplan vil være en dårlig plan, sier administrerende direktør Bjørn Håvard Solli i Tusenfryd til Dagbladet.

Arbeidstilsynet varsler i sin rapport at dersom pålegget ikke blir holdt innen fristen, vil de vurdere å stenge hele eller deler av virksomheten.

- Slik vi oppfatter det inneholder rapporten noen standard formuleringer Jeg kan garantere at dette vil være i orden i god tid før fristen, sier Solli.

Arbeidstilsynet understreker at pålegget ikke er det samme som en konklusjon om brudd.

- Vi har ikke konkludert om det er brudd på Arbeidsmiljøloven, men kommet med et pålegg. Det er slik Arbeidstilsynet kommuniserer med virksomhetene. Tusenfryd har selv stengt attraksjonen og vi er på samme linje her. Det er ikke forventet at en tiltaksrapport skal foreligge dagen etter ulykken, men vi pålegger dem å gjennomføre det, sier tilsynsleder Cathrine Røuch i Arbeidstilsynet Østfold/Akershus onsdag formiddag.

Advokat Christian Lundin representerer den skadde mannen.

- Gutten og hans familie tar tilsynsrapporten til etterretning, og registrerer at det avdekkes brudd på arbeidsmiljøloven med tilhørende forskrifter. De legger til grunn at Tusenfryd følger opp vedtaket, og de avventer ytterligere undersøkelser fra Arbeidstilsynet og andre om kartlegging av årsaken til ulykken, sier Lundin til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer