Truer med å stevne Starr

NEW YORK (Dagbladet): Både president Bill Clinton og Monica Lewinsky truer hver for seg med å trekke spesialetterforsker Kenneth Starr for retten. Starr forsvarer seg og sier at han driver sin etterforskning «profesjonelt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

President Bill Clintons advokat David Kendall satte i gang sitt motangrep i helga etter at en angivelig lekkasje fra vitneprovet til presidentens sekretær Betty Currie kom på trykk i avisa The New York Times. Avisas vinkling om at Clinton kanskje hadde forsøkt å påvirke hva Currie husket om presidentens møter med Monica, ble skarpt og kategorisk avvist av Curries advokat.

Kendall gikk offentlig ut med et femten sider langt brev til Starr der åtte sider omhandler lekkasjer av bevismateriale som kan stamme fra Starrs kontor.
«Lekkasjene fra ditt kontor har nådd et uakseptabelt nivå,» skriver advokat Kendall.

Dokumentasjonen plasserte Starr i forsvarsposisjon. Han svarte først i et skarpt brev der påstandene ble avvist som grunnløse.

I går var spesialetterforskeren noe spakere og forsikret at han vil granske det som er skjedd.

- La oss finne fakta, gjentok Starr flere ganger da han kom til Washington.

Det er strenge lovbestemmelser i USA om hemmelighold av vitneprov og andre bevis som legges fram for en storjury. Advokat Kendall sier at han vil klage Starr inn for dommeren i morgen.

Advokaten til Monica Lewinsky, William Ginsburg, sier at han vil tvinge spesialetterforsker Kenneth Starr til å overholde den avtalen om immunitet for Monica som ble inngått og undertegnet av Ginsburg sist mandag.
Starr trakk seg fra avtalen to dager seinere. Ginsburg sier nå at han vil trekke Starr for retten for å få domstolen til å slå fast at avtalen er bindende.

KAMPKLAR: President Bill Clinton er kommet på offensiven.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer