Truer med å styrte Hamas

Israel og USA vil tvinge fram regimeskifte i Palestina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JERUSALEM (Dagbladet): USA og Israel jobber på spreng for å samle verdens ledere til boikott av et Hamas-styrt Palestina. De søker å stanse bistand til palestinerne og isolere Hamas fra resten av verden for å gjøre leveforholdene i det palestinske samfunnet uutholdelige, ifølge toppembetsmenn i Israel og USA. Disse ser for seg at president Mahmoud Abbas da vil utlyse nyvalg, som Hamas, ifølge den israelsk-amerikanske analysen, vil tape fordi de ikke vil ha maktet å bedre situasjonen for palestinerne.

Opplysningene om en slik plan kommer ifølge avisa New York Times fra anonyme kilder på toppen av det amerikanske utenriksdepartementet og den israelske regjeringen. En talsmann for det israelske utenriksdepartementet avviser at planen eksisterer. Amerikansk UD avslår å kommentere.

Muslimske brødre

Hamas svarer at Hamas-regjeringen ikke trenger Vesten. De mener å kunne få den hjelp de trenger fra muslimske brødre i Østen.

-  Hvis vi lykkes med å reformere den palestinske selvstyremyndigheten både økonomisk og administrativt, kan vi spare mye penger og slippe unna den amerikanske utpressingen, sa Nayef Rajoub, nyvalgt parlamentsmedlem fra Hamas, til al-Jazeera i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer