Truer med å ta flere gisler

Tre briter ble løslatt på Gazastripen fredag, men en ukjent gruppe truer med å bortføre flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den hittil ukjente gruppen "Mujahedeen-brigadene" hevder de vil ta flere gisler om ikke Europa legger press på Israel, melder NTB og AP. Natt til lørdag tok de på seg skylden for å ha holdt de tre britene som gisler.

Gruppen uttalte tidlig lørdag at de gikk med på løslate de tre britene, menneskerettsaktivisten Kate Burton (24) og hennes foreldre Helen og Hugh, som et uttrykk for god vilje etter at de ble forsikret om at Storbritannia og EU vil forsøke å oppløse "buffersonen" på Gazastripen, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Uttalelsen ble vist i en video der en maskert mann med våpen stod ved siden av Kate Burton.

Fordømmer kidnappingen

Palestinernes tidligere sjefsforhandler Saeb Erekat bekreftet overfor BBC at familien var i sikkerhet fredag kveld. Han håpet at slike situasjoner ikke ville gjenta seg, blant annet fordi det skadet palestinernes interesser, skriver bbc.com.

- Jeg er glad for at denne foraktelige og skamfulle hendelsen er over, sa han til BBC.


Bortført onsdag

24 år gamle Kate Burton som jobber for menneskerettighetsgruppen Al-Mezan i Gaza ble bortført onsdag sammen med foreldrene Helen og Hugh. Væpnede menn bortførte familien i Rafah da Burton viste fram byen til foreldrene, skriver bbc.com.

TRUER MED FLERE GISLER: En hittil ukjent gruppe kalt "Mujahedeen-brigadene", her med sin representant i den TV-sendte videoen, leste opp en liste med krav før de løslot menneskerettsaktivisten Kate Burton (bildet) og hennes familie fredag kveld. Foto: Scanpix/AP Photo/APTV
TRUER MED FLERE GISLER: En hittil ukjent gruppe kalt "Mujahedeen-brigadene", her med sin representant i den TV-sendte videoen, leste opp en liste med krav før de løslot menneskerettsaktivisten Kate Burton (bildet) og hennes familie fredag kveld. Foto: Scanpix/AP Photo/APTV Vis mer