Truer med å ta ut 575 000 medlemmer i streik

Blir pensjonen for offentlige ansatte svekket varsler Fagforbundet og Unio storstreik.

KLINKENDE KLART: - Vi sender ikke ut et anbefalt forslag til ny ordning på uravstemning, dersom vi på forhånd vet vi ikke får det igjennom. Det er klinkende klart, skriver Fagforbundets leder Jan Davidsen i en e-post til Dagbladet.no.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KLINKENDE KLART: - Vi sender ikke ut et anbefalt forslag til ny ordning på uravstemning, dersom vi på forhånd vet vi ikke får det igjennom. Det er klinkende klart, skriver Fagforbundets leder Jan Davidsen i en e-post til Dagbladet.no. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Hvis det ikke kommer en god og helhetlig løsning for AFP og tjenestepensjon i offentlig sektor i oppgjøret, er streik et faktum, skriver Fagforbundets mektige leder Jan Davidsen i en e-post til Dagbladet.no.

Dermed varsler Fagforbundet en storstreik hvis de ikke blir hørt i vårens tariffoppgjør.

- Klinkende klartFagforbundet er LOs største forbund med over 305 000 medlemmer. Fagforbundet organiserer arbeidstakere i kommunale, fylkeskommunale, private og offentlige virksomheter.

- Vi sender ikke ut et anbefalt forslag til ny ordning på uravstemning, dersom vi på forhånd vet vi ikke får det igjennom. Det er klinkende klart, skriver Davidsen i e-posten. Strid om pensjonStridens kjerne står om pensjonen til samtlige offentlige ansatte som skal forhandles på nytt i årets oppgjør. 27. februar vil et utvalg ledet av arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) presentere partenes posisjon framfor vårens oppgjør. Men Davidsen varsler allerede nå at de ikke har tenkt til å godta en dårligere løsning enn dagens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.